URSU HASTANESİ AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı talimatı, Sağlık Bakanlığın emri, Vali Abdullah Erin ve Sağlık müdürlüğünün girişimleri ve gayretleri sonucu cüzi bir fiyatla sözleşme imzalandı.

Şanlıurfa’da Özel Ursu Hastanesi 2016’dan beridir SGK ile olan anlaşması dondurulmuştu.

Kapatılmasının ardından korona virüs salgınına karşı devlet tarafından kiralanarak hizmete açılacağı öğrenildi.

Zamanında bölgenin donanımlı hastanelerinden biri olma özeliğine sahip Ursu’da Özelikle kalp damar, genel, göğüs ve ortopedi cerrahi bölümlerinde büyük bir başarı kaydediliyordu.

Pandemi sürecinde vereceği hizmetten sonra hastalık bittikten sonra yine sözleşme imzalayarak vatandaşlara hizmet verecek olan Ursu Hastanesi’nin açılmasına Şanlıurfalılarda sevindiler.

Alınan bilgilere göre hastanenin hükümet tarafından kiralanarak içindeki makinalarla ve teçhizatla birlikte hastaları için kullanılacağı öğrenildi.

Bakanlık tarafından verilen talimatla birlikte Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün harekete geçtiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı ekipleri, Şanlıurfa Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından

hastane binasında incelemeler yapıldığı koranavirüs nedeniyle hastanenin tekrardan kısa bir süre içinde faaliyete geçeceği öğrenildi.

MEHMET CANBEK