URSİAD yola çıktı

Müslüm Aktürk / İstanbul

Şanlıurfalıların İstanbul’daki en saygın STK’sı olan ve bir süre önce kurulan Urfalı Sanayici ve İş Adamları Derneği ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Bahçelievler’deki Şanlıurfalılar Derneği’nde yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na seçilen Ali Rıza Küçükler, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, Milletvekili aday adaylarından Nabi Kırmızı ve Galatasaraylı İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Hatipoğlu’nun konuşmalarından sonra seçime geçildi. Oy birliğiyle alınan karara göre URSİAD’ın Yönetim Kurulu (Asil) şu isimlerden oluştu: Ömer Faruk Bahçivan, Adnan Şansal, Fehmi Aslan, Ahmet Al, İsmail Yılmaz, Salih Güloğlu, Ahmet İpar, Hıdır Faruk Tepret, Kenan Altun, Aslan Akyürek, Mehmet Çavuş, İbrahim Hatipoğlu, Müslüm Yanmaz, Nabi Kırmızı, Nevzat Canoğlu, Mustafa Akça, Feridun Geçgel, Atilla Üçkardeş, Murat Tufan, İbrahim Genç.

Yönetim Kurulu’nun yedek isimleri ise şöyle: Mehmet İsotçu, Abdulkadir Uludağ, Adnan Güven, Ahmet Bayaltun, Ahmet Bingöl, Ahmet Lami Sezgin, Halil Toru, İsmail Ulubayram, İbrahim As, Mahmut Nedim Şansal, Mehmet Emin Aslan, Mehmet Fethi Bahçivan, Mehmet Oturakçı, Mehmet Özbayram, Mustafa Bekçi, Mustafa Hakkı Sezgin, Nihat Kırmızı, Servet Temiroğlu, Vedat Oğur, Mustafa Aybar.

Denetleme Kurulu Asil üyeliklerine Müslüm Kayacan, Ali Rıza Küçükler, Hasan Zeki Amasyalı, Hasan Tahsis İnci ve Mustafa Güler seçilirken yedek üyeliklere ise Maksut Dönmezler, Mehmet Ali Fincan, Mehmet Karataş, Nuri Göçmen ile Serdar Bahçivan getirildi.

Oyların kullanılmasından sonra söz alan URSİAD Başkanı Ömer Faruk Bahçivan, genel kurul toplantısına gösterilen ilgi, alakadan dolayı bütün katılımcılara teşekkür etti. Kendilerine olan güvene layık olmaya çalışacaklarını belirten Bahçivan, kendisinin ve arkadaşlarının omuzlarına zor bir görev yüklendiğini ancak Allah’ın izni ve Şanlıurfalıların desteğiyle bu yükün altından kalkacaklarını anlattı. En kısa zamanda gerçekleştirecekleri ilk toplantıda görev bölümü yapacaklarını vurgulayan Başkan Bahçivan, o toplantıda ayrıca yol haritasını belirleyerek kısa, orta ve uzun vadedeki projeleri masaya yatıracaklarını ifade etti. Bahçivan, hem Şanlıurfa’nın hem de Türkiye’nin daha iyi yerlere gelebilmesi için genç nesle önemli görevler düştüğünü hatırlatarak URSİAD’ın bünyesinde Gençlik Platformu oluşturacaklarını söyledi. Başkan Bahçivan, ilk toplantılarının bir önemli gündem maddesinin de yer konusu olduğunu, Şanlıurfalı Sanayici ve İşadamlarına layık bir yer tespit edip faaliyetlerini orada sürdüreceklerini sözlerine ekledi.