“URFASPOR’DA SIKINTI ÇOK BÜYÜK”

Saraçoğlu yaptığı açıklamada; Şanlıurfaspor taraftarlarının isteği üzerine Büyükşehir Bld. Başkanımla görüştüm. Ve akabinde sosyal medyadan yazılı bir açıklama yaptım. Açıklamamda Üst düzey Yetkili il idarecilerinden ve siyasilerden Transfer tahtasının açılması için tüm sporseverler adına ricada bulundum.

Enkazı kaldırma adına Gelin iş bölümü yapalım dedik. Geçen haftaki Açıklamamda transfer tahtasını açtığınız takdirde, Spor kamu oyununda onayını alarak şahsım ve yönetimim işin başına geçmeyi düşünüyoruz dedik. Önümüzdeki sezon kurulacak takımın peşinatı ve tüm masrafını karşılayacağımızın da sözünü vermiştik. Ve bu sözümüzün de arkasındayız. Ama bu süre çok azalmaktadır. Şanlıurfaspor memleketimizin en önemli marka değeri ve reklamıdır. Takımımızın 2. Ligde kalması, tekrarı olmayacak büyük bir şans olmuştur.

Sıkıntıların bir kısmını kısaca açıklamak gerekirse Transfer tahtasının açılması bunun sadece bir bölümüdür. Gelelim yönetimin yapacağı işlerin bir kısmını sıralamaya, Çok acil komple yeni bir takım kurulacak ve hemen peşinatları ödenecek, takım acilen kampa gidecek ve kamp masrafını ödeyecek, tesis resmen bitmiş en az 2 milyon tesise harcanacak, tesisdeki çim saha dahi bitmiş, Tedaşa yüklü miktarda borç var, Elektrikler kesik, Tedaşa acil ödeme yapılması gerekiyor, tesisin birikmiş su borcu, esnafa olan borçlar ve esnaf hacizleri, ssk borcu yaklaşık 2,5 milyon, maliye borcu, Gençlik spor stad kirası yaklaşık 2 milyon civarı, maçlardaki güvenlik firmasına birikmiş borç, tesisin personeline en az 30 ay maaş ve bunun gibi daha bilmediğimiz bir çok ödemeler ve hacizler var.

DELEGE SİSTEMİ DÜZELTİLMELİ

Geçmiş dönemde siyasilerin ve bazı yalakalarının, iyi giden bir düzene yaptığı yanlış mudahaleyle maalesef takımımız bu hale geldi. Allah’a havale ediyoruz. Arkadaşlar konuşmakla ve yorum yapmakla bu işler olmuyor, Olmadı da. Şu gelsin bu gelsin Takıma başkan olsunla da olmuyor. Sanko gibi bir holdingimizde yok. Malesef İlin zenginleri ve işadamları sadece yönetime gelirlerse para veriyorlar, onun dışında Şanlıurfaspor diye bir takım akıllarına gelmiyor. Gelelim Şanlıurfasporu kurtarma adına ne yapabiliriz, il idarecileri, siyasiler ve tüm Şanlıurfa halkı bu enkazı beraber kaldırmalıyız. 2011 ve daha önceki yıllar gibi Şanlıurfaspora başkan olmak isteyenler aday olmalı, yarışmalı deleğeler kim daha iyi başkanlık yapar derse o başkan takımın başına gelmeli. Başkan olmak için siyasilerden İcazet alınmamalı. Bu arada deleğe sistemide düzelmeli yani kısaca Şanlıurfasporu tepeden tırnağa ele almak lazım.

SAMİMİYET VE YÜREK ORTADA OLMALI

Önümüzdeki sezon Kısa bir süre sonra başlayacak. Transfer tahtası açılsa da, takım kurulsa da bu sezon tüm Memleket olarak kenetlenip birçok aktiviteler düzenleyerek Şanlıurfasporumuzun önümüzdeki yıllarını kurtarabiliriz. Şu an havaalanındayım ve Ankara’ya dönüyorum. İlimin ve Şanlıurfasporun her zaman emrimdeyim. Dedi.