URFALI SANATÇIDAN RESİTAL ALBÜM

 “Sen Güzeller Güzelisin” adlı yeni bir albüm hazırlayan İbrahim Halil AKGÜL de Kocaeli de yaşamını ikamet ettiriyor fakat aslen Urfalı.

Albümünde 8 parçaya yer veren İbrahim Halil AKGÜL, bu eserlerin yarısını anonim türkülerden diğer yarısını da THM formlu yeni bestelerden seçmiş.

Malatya, Sivas, Gaziantep vb. çeşitli Anadolu illerinin türkülerini albümüne koyan AKGÜL, beste olarak da aynı zamanda CD’sinin genel sanat yönetmenliğini yapan Gökhan ÖZGÜLTEKİN’e ait “Şirin Urfa” ve Ahmet NAS Hoca’ya ait “Kaçıracağam Seni” vb gibi eserleri seslendiriyor.

Bu albümde isim parçası olan “Sen Güzeller Güzelisin” adlı eser de yine yeni bir beste olup eski DTHMK Sanatçılarından Luthier(keman yapımcısı) değerli üstad Ekrem UĞURLU’ya ait.

Albümün künyesinde yer alan duayen isimler saymakla bitmiyor. Kapak fotoğraflarını Yeniurfa Gazetesi Haber Merkezi müdürü ve yazarımız Mehmet ER’in çektiği bu çalışmanın grafik tasarımında resim hocası Abdullah UZUNDAĞ’ın imzası olup konsept danışmanlığını İstanbul Devlet Korosu Sanatçısı Ümmühan YAZAR yapıyor.

Hem müzikal eğitim almış olan hem de teknik makine ressamlığı görevini sürdüren AKGÜL’ün bu albümü aynı zamanda resital özelliği taşıyor.

Bu farklı, cesur çalışmasıyla sanat dünyasına kalıcı, kültürel bir imza atan sanatçımıza bizler de hemşerileri olarak başarılar diliyoruz.

HASAN GÜLER