URFALILARDAN TÜRK KIZILAYINA BÜYÜK DESTEK

Türk Kızılayı Şanlıurfa’da kan merkezlerinde ve hastanelerde kurulan stantlarda vatandaşları kan vermeye davet etti.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Buket Arvas Singan Şanlıurfalıların kan verme konusunda çok duyarlı olduğunu, ayda ortalama 3-4 bin civarında kan bağışlı aldıklarını belirterek, İlçelerde kan bağışı tırlarının devam ettiğini bu hafta Siverek’te daha sonra ise Akçakale ilçelerimizde Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesinde kan alımlarına devam edeceklerini söyledi.

Mart ayında da hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını belirten Singan, İnşallah Nisan ayında da Şanlıurfa halkında ve kan bağışçılarımızdan yoğun bir ilgi bekliyoruz. Dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Buket Arvas Singan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:” Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Haşimiye’de bulunan Kan Alma Birimi hastanelerde sabit noktalarında kan alma hizmetlerine devam etmektedir. Mart 2018’de hızlı bir giriş yapan kan alma merkezimiz Mart ayında da çalışmalarını başarıyla tamamladı. İnşallah Nisan ayında da yoğun bir ilgi bekliyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimizden ve kan bağışçıları mızda özellikle bahar aylarında vatandaşlarımız kan vermeyi seviyorlar. Biz de aldığımız kanları hastanelere iletiyoruz.

SİVEREK, TÜRKİYE'DE EN FAZLA KAN BAĞIŞINDA BULUNAN İLÇELERDEN BİRİSİ!

Nisan ayının ilk haftasında Siverek'te Kızılay'ın kan aracı gelecek ve Siverek'te kan bağışçıları ile buluşacak. Siverek, Türkiye'de en fazla kan bağışında bulunan ilçelerden bir tanesi durumunda. Mehmet Akif inan Araştırma Hastanesi'nde de çalışmalarımız devam ediyor. Biz asla hastaların 1. derece yakınlarından kan talep etmiyoruz ama oraya hastaları ziyarete gelen uzak akrabalardan oraya gelmişken kan verebilmeleri için stantlar kuruyoruz. Bunu Siverek Devlet Hastanesi'nde ve Viranşehir Devlet Hastanesi'nde de görüşmeler yaptık. Nisan ayı içerisinde Akçakale Devlet Hastanesinde de kan bağışı stantları mız olacak.

Şanlıurfa'da bir ayda yaklaşık olarak 3-4 bin vatandaşlarımız kan bağışında bulunuyorlar. Bizim kan alma ihtiyacımız hastanedeki hastalarımızın kan ihtiyacına göre belirleniyor. Yıllardır Şanlıurfa'da dışarıdan hiçbir kan ihtiyacı olmadan vatandaşın sahada verdiği kanları hastanelerimize yolluyoruz Kızılay Kan Merkezi yüzde 99-100 şeklinde hastanelerin kan ihtiyaçlarını gideriyor”. Dedi.

ŞAHBAN KILIÇ