URFALILAR KIBRIS’A SEFER İSTİYOR

Özellikle Kıbrıs’ta okuyan Şanlıurfalı öğrencilerin aileleri ve öğrenciler başka illere giderek Kıbrıs’a gitmek zorunda kaldıklarını bununda kendilerine ayrı bir ek bütçe çıkardığını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Kıbrıs’ta okuyan öğrencilerin sayısının binlerce olmasına rağmen Şanlıurfa’dan buraya gidecek olan tüm yolcular Gaziantep Havaalanından uçmakta, Şanlıurfa’ya Kıbrıs Lefkoşe seferleri başlatılırsa bu öğrencilerin, vatandaşların tamamı Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a direk olarak uçmuş olacaklar. Dediler.

Konu ile ilgili olarak Yeniurfa Gazetesine açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban şunları söyledi: “Çocuğunu özel üniversitede okumak isteyen Şanlıurfalılar, Kıbrıs'taki özel üniversiteleri genelde tercih ediyorlar. Kıbrıs'a gitmek için zaten iki tane yol var. Birinci yol uçakla gitmek ikincisi ise Mersin Taşucu üzerinden feribotla gitmek. Tabii bu iki alternatif içerisinde büyük bir çoğunluk neredeyse tamamı uçağı tercih ediyor.

Ancak gitmek isteyen öğrenciler, Gaziantep üzerinden Kıbrıs'a uçakla gidebiliyorlar. Biz bu konuyu Şanlıurfa Rehberler Odası olarak daha önce de bir açıklama ile duyurmuştuk. Biz Türk Hava Yolları yönetiminden Şanlıurfa'dan direk Kıbrıs'a yılın 12 ayı olmasa bile en azından üniversitelerin kayıt dönemi ve ara tatil dönemine veya okulların açık olduğu döneme denk gelen seferler yapılabilir. Öğrenciler ve velileri daha rahatlıkla buradan direkt Kıbrıs'a gidiş geliş yapabilirler.

Şanlıurfalı yolcuların tamamı Gaziantep’den veya Hatay’dan Kıbrıs’a direk uçuş yapıyorlar.

Çevre illerden Kıbrıs’a giden yolcular ayrıca karayolunu kullanarak bu illere gittikleri için mağdur oluyorlar. Antep'ten ayrıca uçağa binip bu sefer Kıbrıs'ta geçiyorlar. Bu da kendilerine ayrıca bir külfet oluşturuyor. Ama Şanlıurfa'dan uçak seferleri olduğu zaman, çevre illerimiz bile Şanlıurfa'ya gelerek buradan direkt Kıbrıs'a uçuş yapabilirler.

Bu bakımdan Şanlıurfa milletvekillerine buradan sesleniyoruz, Kıbrıs seferlerinin yapılması Ankara-İstanbul seferlerinin arttırılması lazım bu mevsimlerde, Bu bakımdan Türk Hava Yolları'ndan Şanlıurfa'ya ek seferler konulması, Şanlıurfa'dan Kıbrıs, İstanbul, Ankara seferlerinin de arttırılmasını istiyoruz. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER