URFALI SPORCUDAN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi öncülüğünde 453 metre yüksekliğindeki Muratdağı Kıcıroğlu Yaylası ile İkizce ve Araboğlu yaylaları arasında gerçekleştirilen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine 34 il ve 170 sporcunun katıldı.

Dağ Koşusu Gençler Türkiye şampiyonasında Türkiye 3. Olan Şanlıurfalı Sporcu Hüseyin Can Milli Takıma seçilerek Şanlıurfa’mızı ve Ülkemizi Dünya Gençler Şampiyonasında temsil edecek.

Gençler ve Büyükler kategorisindeki yarışmaya genç kadınlar 34, Genç Erkekler 68, Büyük Kadınlar 26, Büyük Erkekler 42 sporcu olmak üzere engebeli arazide yarışma düzenlendi.

Gediz Kaymakamı Avni Kula ve Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun ev sahipliği yaptığı Milli Takım Seçmelerine 34 ilden 170 sporcu katıldı.

Şampiyonada ilk üçe giren atletler şöyle oluştu:

GENÇ KADINLAR

1. Eylem Gür

2. Özlem Özdemir

3. Sabriye Güzelyurt

GENÇ ERKEKLER

1.Ahmet Alkanoğlu

2. Veysel Timünçin

3. Hüseyin Can

BÜYÜK KADINLAR

1. Bahar Atalay

2. Elit Mert

3. Dilan Atak

BÜYÜK ERKEKLER

1. Ferhat Bozkurt

2. Ercan Kısrık

3. Rıdvan Taş

Sporcunun antrenörü Cuma Canbek, “Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri yarışmasında ödül kazanan sporcusunu tebrik ederek Türkiye Atletizm Federasyonu, sporun ve sporcunun daima yanında olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çİftçi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarı gösteren tüm sporcuları tebrik ediyorum.” dedi.

MEHMET ER