Urfa'daki Sağlık Sisteminin Çöküşü

Şanlıurfa'da birçok özel hastanenin kapanması ile ülke gündemine oturan Şanlıurfa'da İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Duran'ın görevi dahilinde ki alanlarda eksik kaldığı yönünde gazetemize şikayetler gelmeye devam ediyor.
Gelen şikayetler ve iddialardan bazıları şunlar; Özel sağlık merkezlerinin denetimini düzenli olarak yapmadığı, Kendisinin döneminde SGK yolsuzluklarında rekor kıran il olduğu, SGK Başkanın babasının bile yatışı yapıldığı, Sağlık Müdürlüğünü tam bir çiftlik edasında kullandığı; Sağlık Müdürlüğünün Bahçesinde oturum yeri olarak kullandığı, kendi bünyesindeki şube Müdürlerinin doktorların randevu alamadığı, Geçici görevlendirmede kamu yararı ve hizmet gerekleri gibi ilkeler dikkate alınmadığı, Usulsüz görevlendirmeler ve Kişilerin pasif yerlere geçip çalışmadan Maaş aldıkları gibi birçok iddia ile gündeme geldi.

HASTANE, TIP MERKEZİ VE ECZANELERDE DENETİM EKSİKLİĞİ…

Türkiye'de en fazla tıp merkezinin bulunduğu Şanlıurfa'da tıp merkezlerinde 3 doktordan az personel çalıştırılamaz durumuna kimsenin uymadığı eksik doktor bulundurup hatta hiç doktor olmadan sadece kişilere T.C. Girişler yapıldığı ve bu nedenle vatandaşın sağlık hizmeti alamadığı, bunun yanında eczanelerin ne kadar aralıklar ile denetlendiği iddialarına İl Sağlık Müdürünün yapacağı açıklama merak ediliyor. MEHMET CANBEK