URFA’YA GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASI KURULUYOR

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Şanlıurfa‘nın günlük 8.1 saat güneşlenme süresine sahip olduğunu, bunu Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam olarak gördüklerini anlatan Özşavlı, ’‘YEKA GES-2 Projesi Şanlıurfa'da yenilenebilir enerjinin önünü açacaktır. Buna inanıyorum‘‘ dedi.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: “Viranşehir İlçemize Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-2) projesi ile 500 megavat'lık güneş enerjisi santralleri kuruluyor. Daha önce halkımızla paylaştığımız Yenilenebilir Enerji konusu bölgemizin en büyük fırsatlardan biridir. Günlük 8.1 saat güneşlenme süresi ile Şanlıurfa Türkiye ortalamasının çok üstünde bulunuyor. Sıcaklığından yakındığımız Şanlıurfa'nın Güneşini enerjiye dönüştürme fırsatlarını verecek olan YEKA GES-2 Projesi doğa dostu ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasının da önünü açacağına inanıyorum.” Dedi.

Güneş enerjisinde toplam 1000 megavatlık Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihale ilanı geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Buna göre; Şanlıurfa Viranşehir (500 mw), Hatay Erzin (200 mw) ve Niğde Bor (300 mw) bölgelerinde kurulması planlanan santraller için son teklif verme tarihi 31 Ocak 2019 olarak açıklanmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bağlantı kapasiteleri ve ilgili Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) içinde belirlenen sahaların kullanım hakkının 30 yıl süreyle tahsis edilmesine yönelik 3 ayrı ihale gerçekleştirecek. İhalelere sadece tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan iş ortaklıkları veya konsorsiyumlar katılabilecek.

RAMAZAN GÜLER