URFA TURİZM SEZONUNDAN UMUTLU

Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Müslüm Çoban, Yaklaşan turizm sezonunda bu yıl Göbeklitepe’nin açılmasıyla beraber memleketimize gelen turist sayısında önemli bir artış olacağını düşünüyorum. Dedi.

12 bin yıllık geçmişi ve tarihi ile dünya tarihinin seyrini değiştiren Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın turizm konusunda lokomotifi konumuna yükseldi.

Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Müslüm Çoban, Yeni Turizm sezonu ve Göbeklitepe’nin turizme açılması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Şanlıurfa’da turizm sezonu İlkbahar ve sonbahar aylarında başlıyor. Şu andaki odamıza gelen rehber talepleri ya da seyahat acentelerine gelen tur taleplerinde şu anda çok şükür Mart ayında da çok fazla sayıda olmasa bile Mart ayında bile Şanlıurfa'ya bir ilgi var. Bölgemize Güneydoğu ve Mezopotamya bir ilgi var. O da çok sevindirici, Ama tabii özellikle biz kendimizi Nisan ve Mayıs ayına hazırlıyoruz. Ben şu anda bütün herkesi seyahat acenteleri Otellerinin Olsun konuk evlerimiz olsun turist rehberleri olsun, Şu anda Nisan aynı hazırlık yapıyoruz. Özellikle bahar dönemi sezonu Bu arada hepinizin bildiği gibi Şanlıurfalı Göbekli tepemiz açıldı. Bunun açılmasıyla birlikte Şanlıurfa Turizmi biraz daha yüksek bir ivme kazanıp Urfa turizm ne olumlu yönde bir etkisi olacaktır. 2017 yılında geceleme sayısı istatistik oranları 800 bin civarında turist ağırladı Şanlıurfa bizim hedefimiz ve isteğimiz Şanlıurfa'da 2018'de bir milyon bir misafiri yani ağırlamak gönül ister ki daha fazla olsun, Ama dediğim gibi şu anda Yani hem mevsim müsait hem Şartlar uygun. Şanlıurfa'da misafirlerimize güzel bir şekilde böyle ağırlayıp memnun edilmiş bir şekilde tekrardan Urfa'dan uğramak istiyoruz. Dediğim gibi Şanlıurfa şu anda her şeyde hazır turizme ve biz turist rehberler odası olarak bu Atıl yani durumu özetle turist rehberlerinin bilgilerini güncelleme anlamında Bölgemizi daha iyi tanıma anlamında Geçen hafta hem Mardin'de hem de işte iki gün önce de özellikle Gaziantep'te bilgilendirme ve bilgilerimizi tazeleme yönünde hizmet içi eğitimler yaptık. Bu eğitimlerimiz böyle devam edecek. Amacımız Urfa bölgemize Mezopotamya’yı güzel bir şekilde gelen misafirlerimize aktarmak anlatmak.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER