URFA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Havaların güneşli geçmesinden dolayı dolup taşan Şanlıurfa caddeleri, Ramazan ayının ilk günlerinde sessizliğe büründü. Çarşı esnafları gündüz saatlerinde müşteri bulamazken, bazı esnaflar ise dükkanlarını bile açmadı.

Şanlıurfa'da alışverişin kalbi olarak nitelendirilen Haşimiye ve Yıldız Meydanında ki çarşılarda oruç nedeniyle esnaf iş yerlerini açmadı.

Her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği çarşı, büyük bir sessizliğe büründü. Peygamberler şehrinde Ramazan ayı sessizliği yaşanırken, her Ramazan'da olduğu gibi, bu Ramazan'da da iş yerleri iftar saatine yakın açılıyor.

Esnaflar Şanlıurfalılar Ramazan ayında evlerinden çıkmadan oruçlarını tutmayı tercih ediyor. Kimi Şanlıurfalılar ise, serin olan camilerde ya da buldukları gölgelerde uyuyarak veya dinlenerek zaman geçiriyor. İşi olanlar zaten mecburen işine gidiyor ve mümkün olduğunca vatandaşlar evden çıkmamaya çalışıyor. Bu yüzden gündüzleri cadde ve turistik yerlerde gezen alışveriş yapan insan görmek çok zor oluyor, dediler.

Ramazan ayının İlk günleri olması sebebiyle daha heyecanlı olan oruç, bu kapsamda kentte büyük bir sessizliğe neden oldu.

Şanlıurfa Sipahi Pazarı esnaflarından Necdet Şansal, ‘2019 yılı Turizmde Göbeklitepe yılı ilan edilmesinden sonra Şanlıurfa’da yerli ve yabancı turist bakımından bir hareketlilik oldu. Ama Ramazan öncesinde yaşanan hareketlilik Ramazan ilk günlerinde aniden kayboldu özellikle gündüz saatlerinde her taraf ve çarşılar çok sakin durgun durumda. İftardan sonra vatandaşlar ve Şanlıurfa halkı dışarı çıkıyor ama o zamanda tarihi çarşılarımız kapalı oluyor. Ramazan ayı öncesinde işlerimiz iyi, kötü idare ediyorduk. Yani Ramazan ayı başlamadan önce herkes alacağını alıp vereceğini verdi. Ramazan ayının başlamasıyla beraber pek kimse dışarı çıkmıyor. Havaların da etkisiyle normal bir durgunluk yaşıyoruz. Yaklaşık 20 gün daha böyle sakinlik devam eder. Ramazan Bayramı'na son 10 gün kala bütün sektörlerde olduğu gibi bizde de hareketlilik yoğun bir şekilde tekrar başlar." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER