URFA REİS’İ BAĞRINA BASTI

Alanı dolduran yaklaşık 100 bin civarında Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti lehine sevgi gösterisinde bulundular.

Nevali Otel arkasında düzenlenen mitingde konuşmasına, "Allah'ına kurban Şanlıurfa" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peygamberler, evliyalar şehri, bereketin alın terinin, mazlumlara kucak açan ensar şehri Şanlıurfa diyen Erdoğan, samiyetleri, ahde vefaları ve muhabbetlerinden dolayı teşekkür etti.

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Erdoğan ayrıca, "Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şanlıurfa'nın tüm kadınlarını özellikle selamlıyorum." dedi.

Şanlıurfa'ya tarihinin en büyük hizmetlerini getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında Şanlıurfa'ya 45 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Eğitimde, 11 bin 970 adet yeni derslik inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, "Çocuklarımızı okulsuz bırakmadık. Harran Üniversitemizi yeni fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullarla büyüterek 25 bin öğrencisi ve bin 127 öğretim üyesi olan bir yer haline getirdik. Yükseköğrenim öğrencilerine 3 bin 894 kişi kapasiteli yurtlarla hizmet veriyoruz. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Şanlıurfa, Viranşehir ve Siverek'te toplamda bin 550 kişilik yurt binaları açacağız. Şehrimize 30 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırdık. Şanlıurfa'ya gençlik merkezi, spor salonu, Hilvan'a, Suruç'a ve Viranşehir'e gençlik merkezleri, Harran'a spor salonu, kapasiteli İlçelere futbol sahaları inşa ettik. Ceylanpınar, Akçakale gençlik merkezlerinin ve Şanlıurfa Olimpik Yüzme Havuzu'nun yapımı devam ediyor." diye konuştu.

Şanlıurfalı ihtiyaç sahiplerine yapılan desteklere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınlarına, engellilere ve yaşlılara 7,5 milyar lira kaynak aktardıklarını, sağlıkta bin 775 yataklı 14 hastaneden oluşan 89 tesisi de Şanlıurfa'ya kazandırdıklarını belirtti.

MEHMET ER