URFA REİS’İ BAĞRINA BASTI

Alanı dolduran yaklaşık 100 bin civarında Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti lehine sevgi gösterisinde bulundular.

Nevali Otel arkasında düzenlenen mitingde konuşmasına, "Allah'ına kurban Şanlıurfa" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peygamberler, evliyalar şehri, bereketin alın terinin, mazlumlara kucak açan ensar şehri Şanlıurfa diyen Erdoğan, samiyetleri, ahde vefaları ve muhabbetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kandil'e düzenlenen hava harekatı ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Toplantı halini lider takımını hallettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan Sizler aracılığı ile Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde ki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Buradan sınırımızın öte yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimiz selamlıyorum. Ülkemizde en çok sığınmacı barındıran şehrimiz gösterdiğiniz kardeşlik için Ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakarlığı yaptığınızı biliyorum.

İNŞALLAH ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI

Önce Cerablus'a sonra da Afrin'i güvenli hale getirdik. Bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü Cerablus'a döndü şimdi Afrin'e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getiriyoruz ve Münbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler İblip’te oluşturduğumuz 12 güvenlik noktası ile bu bölgenin de güvenli hale gelmesi için adımlar atıyoruz.

Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlar sürüyor. Şu anda Kandile giriyoruz ilk operasyonumuzu 23 uçakla yaptık 10 önemli noktayı Kandil’de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon da toplantı halinde bunların lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile yakında buraları daha teröristlere arındırıp aslı sahipleri olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Böylece Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. İşte o gün geldiğinde gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz Şanlıurfa'nın kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak.

URFA EN GENÇ NÜFUSA SAHİP İLLERİMİZİN BAŞINDA GELİYOR

Şanlıurfa'ya Son 16 yılda 43 katrilyon yatırım yaptık. Bunu ne CHP'sİ ne HDP'si ne de diğerleri anlar. Biz yapım onlar ise yıkım ekibi. Eğitim 11 bin 758 adet yeni derslik, ihtiyaç sahibi 440 trilyon eğitim bursu, yüksek 3 bin 32 kapasiteli yurt binaları açtı. Viranşehir ve Siverek bin 500 kişilik yurt binaları açacağız.

"Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve YÖK beraber çalışarak şimdi El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. Eğitim 2018'in eylül ayında başlıyor. Ş

30 bin seyirci kapasiteli stadyumu biz yaptık. Laf değil, icraat. Tüm ilçelere spor salonları, gençlik hizmetleri, olimpik yüzme havuzu, ilçelerde gençlik merkezleri yapıyor.

ŞEHİR HASTANESİNİ 2021'DE AÇACAĞIZ

14'ü hastane olmak üzere 82 tesis yaptık. Şehir hastaneleri kurarız. Şanlıurfa'yı mahrum bırakır mıyız. 1700 yataklı hastane ile 5 adet sağlık tesisinin inşası devam ediyor.

2021 yılında hizmete sunmaya hazırlanıyoruz. Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağa aç girerse bunun vebali hepimizin üzerinedir.” Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinge katılan herkese teşekkür ederken 24 Haziran akşamı özellikle Urfa’yı takip edeceğini de belirtti.

MEHMET ER