“URFA'NIN SESİNİ ANKARA'YA TAŞIYACAĞIZ”

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılımı ile Şanlıurfa 1. Olağan il kongresi yapıldı.

Genel Başkan Babacan, Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen Şanlıurfa 1. Olağan İl Kongresine katıldı. Kongreye, Ali Babacan'ın yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılar, Kurucular Kurulu Üyesi Essum Aslan, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Sözlerine İzmir'deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum diye başlayan Ali Babacan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Biz Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için çalışmaya hazırız. Şanlıurfa'yı sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel açıdan da kalkındırmak için hazırız. DEVA Paritsi hazır, Şanlıurfa hazır mı? İnşallah hep beraber bunları gerçekleştireceğiz. Şu anda Türkiye'nin içine düştüğü durum ülkenin kaderi değil. Bizim dönemimizde Türkiye'de kişi başında düşen milli gelir 12 bin 500 dolara çıkmıştı. Hükümetin son açıkladığı programda bu yıl içerisinde milli gelirin 8 bin 300'e düşeceği söylendi. Bu 12 bin 500, bizim 14 yıl önce yakaladığımız bir rakam. Kur artmaya devam ederse artık 8 bin dolarlık rakam Türkiye için hayal olacak. Gelecek yıl bunun da altını göreceğiz. Vatandaşımız işsizlik, pahalılık karşısında eziliyor. Halktan kopmamak gerekiyor. Eğer o irtibat koparsa, yönetenler ülkenin gerçeklerinden koparsa artık bir değişiklik zamanı geldi demektir. 

Yıllarca Şanlıurfa'nın en önemli sorunu neydi? Ankara durmadan Şanlıurfa'ya isimler gönderiyor. Biz, DEVA olarak Şanlıurfa'nın sesini, temsilcilerini Ankara'ya taşıyacağız. Orada hakedildiği şekilde temsil edilmesini sağlayacağız.

DEVA Partisi olarak çok büyük yeniliklere imza attık. Toplumu kutuplara ayırmayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. ArtıkTürkiye'nin, Şanlıurfa'nın DEVA'sı var. Ve biz hazırız! dedi.

MEHMET ER