Urfa Listeleri Değiştirildi mi?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki sağlam kaynaklardan aldığı bilgiye göre, AK Parti'nin Urfa listesine müdahale edilmesi nedeni ile12 Ocak Cumartesi (bugün) düzenlenmesi gereken aday tanıtım toplantısının bu yüzden ertelendiği bildirildi.

Aynı kaynaklar Urfa Haber'den Ahin Güneş'e yaptıkları açıklamada, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı özel bir birim tarafından, Külliyede onaylanan ve açıklanmak üzere özel kuriye ile özel zarf içinde Genel Merkeze gönderilen aday listelerine, aralarında, bazı bakan, urfa milletvekilleri ve üst düzey parti yöneticilerinin maddi çıkar temini ve desteklediği isimleri aday göstermek için müdahale ederek bazı aday isimlerin değiştirdikleri iddia edildi.

Aynı kaynaklar, şuan için Eyyübiye, Siverek ve Harran listesine müdahale edildiğinin net olarak tespit edildiğini, diğer ilçeler içinde inceleme ve araştırmanın titizlikle devam ettiği açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yüzden Şanlıurfa'da dahil olmak üzere, listelere müdahale edildiği tespit edilen Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır,  Batman, Tekirdağ illerinde de  aday tanıtım programlarını iptal ettirdi.

Aynı kaynaklar, Şanlıurfa'da daha önce de anket çalışmalarına müdahale edilerek, manipülasyon yapılarak raporlarla oynandığı, ankette sonlarda çıkan isimlerin aday yapıldığı iddialarınında bu yaşanan durumdan dolayı tekrar incelemeye alınacağı iddiasında bulundular.

ŞOK EDEN İDDİALAR

Aynı kaynaklar, daha önce de büyükşehir belediye başkan adayını belirlemek için yapılan anketlere müdahale edilerek, genel merkezde gerçek verilerin değiştirildiğini idda ettiler.

Ayrıca; aday listelerine müdahalede bazı Urfa vekillerinin yakınlarının Şanlıurfa'da özel bir mekan ile, Ankara'da Çukurambar semtinde özel restoran ve bürolarda bazı belediye başkanı,  aday adayları ile bazı bakanların ve parti yöneticilerinin de adını kullanarak, para pazarlığı yaptığı, bunun da tüm video- ses kayıtlarının külliyeye ulaştığını gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. 

Söz konusu yaşanan bu durumu öğrendikten sonra Türkiye'deki tüm iller için çalışma başlatıp müdahale eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sert tavır gösterdiğini, bu işe karışmış, toplumda karşılığı olmayan adaylarla, aday adaylarının tümünün AK Parti'den görevi ne olursa olsun ihrac edleceğini söylediği öğrenildi.