Urfa'da Web Tapu dönemi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen web-tapu uygulamasıyla tapu müdürlüğüne gitmeden internetten satış, ipotek, mirasın intikali ve benzeri tüm tapu işlem başvuruları yapılabiliyor. Gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderme imkânı getiren sistemle, vatandaşlar tapu müdürlüğüne gitmeden işlemlerini başlatarak son aşamaya getirebiliyor.

Şanlıurfa Tapu ve Kadastro XXI. Bölge Müdürü Eyüp Kızıltaş, salgın döneminde Şanlıurfa merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye Tapu Müdürlüklerinde çalışanlar ve vatandaşlar için gerekli tüm koruma tedbirlerini aldıklarını, memur ve vatandaşlar arasına cam koruma, bulaşma riskini engellemek amacıyla sosyal mesafeyi temin eden tefrişat düzenlemesi yapıldığını, e-randevu sisteminin ardından web-tapu uygulamasının da devreye alınmasıyla riskin büyük oranda azaltıldığını söyledi.
Web-tapu uygulaması ile vatandaşların elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapabileceğini belirten Kızıltaş, işlemlerle ilgili eksikliklerin ve tüm bilgilerin sms ile alınabildiğini, başvurusunun hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebildiğini, harç ve döner sermaye bedelinin elektronik ortamda ödenebileceği bir sistemin hayata geçirildiğini açıkladı.