URFA’DA HEDEF SIFIR ATIK

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Dünya Çevre Haftası ve Sıfır Atık farkındalığı farkını yaşamak için İlimizin çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapıldı.

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl Müdürü İsmail Işıkdağ ve İl Müdür Yardımcısı Ramazan Özel çabaları ve İl Müdürlüğü bünyesinde Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Âdem Ekinci ve personelleri tarafından Şanlıurfa’nın tamamına ulaşılmaya çalışıldı.

Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Okulların yaz tatilin sona ermesi, Ramazan orucu ve Ramazan Bayramı Olması nedeniyle büyük gayretler sarf ederek, tüm öğrencilere ulaşmaya gayret etti.

Bu kapsamda Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl Müdürü İsmail Işıkdağ’ın destekleriyle, bu yılın Çalışma heyet başkanı İl Müdür Yardımcısı Ramazan Özel ve Çevre Yönetimi, Denetimi Şube Müdürü Adem Ekinci ve Teknik personelleri tarafından geçtiğimiz günlerde Kadem Şanlıurfa İl Temsilciliğinde Dünya Çevre Haftası ve sıfır atık konulu farkındalık eğitimi düzenlendi. Katılımcılara ve özellikle öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yine aynı kapsamda Ramazan Bayramı sonrası ilk mesai gününde Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ramazan Özel, Çevre Yönetimi, Denetimi Şube Müdürü Adem Ekinci ve ÇED Çevre İzinleri Şube Müdiresi Zehra Güliz Has ile birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyarete bulunarak, konu hakkında bilgilendirme yaptılar. Tüm heyet bilgilendirmenin ardından Şanlıurfa İli Eyyubi’ye İlçesi Bilim İlkokulunda okul öğrencileri tarafından hazırlanan resim etkinliğine katılım sağlanarak, katılımcılar ve öğrencilere Dünya Çevre Haftası ve sıfır atık konulu eğitim verildi. Bu kapsamda Katılımcılara Okul Çantası, Çevreci Çocuk Dergisi, Sıfır Atık Gazetesi ve Pazar Çantası hediye olarak verildi.

Hafta kapsamında Çalışma heyet başkanı İl Müdür Yardımcısı Ramazan Özel ve Çevre Yönetimi, Denetimi Şube Müdürü Adem Ekinci ile birlikte Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin’in Eşi Gülhan Erin’in katılımlarıyla Hacı Eyyüp Koç İlkokulunda Yetim ve Suriyeli Çocuklara Çevre farkındalığını aşılamak amacıyla düzenlenen eğitime katılım sağladılar. Katılımcı öğrencilere Çevre Heyeti ve Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin’in Eşi Gülhan Erin tarafından, Okul Çantası, Çevreci Çocuk Dergisi, Sıfır Atık Gazetesi ve Pazar Çantası hediye verilerek, sevinçlerine ortak olundu.

RAMAZAN GÜLER