URFA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

Son zamanlarda artan un fiyatları ve diğer girdi maliyetleri esnafımızı zor durumda bırakıyor diyen, Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Un fiyatlarındaki artışın durdurulması lazım. Yoksa yeni yıla yeni ekmek zammı ile gireceğiz. Dedi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı yeni zammın bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

EKMEK 2 LİRA OLDU

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Yeniurfa Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 170 gram tırnaklı pide 2 TL, açık pide (lavaş) 150 gram 2 TL, Somun 200 gram 2 TL, Ayrıca Suriye ekmeği olarak bilinen ekmeklerin gramajı 400 fiyatı ise 3 TL, bir KG ev ekmeği 10 TL olarak belirlendi.

PİŞİRMELER PARA İLE OLACAK

Şanlıurfa Fırıncılar Odası uzun bir aradan sonra ilk kez pişirmeler ile ilgili de rajiç belirlemesine gitti. Buna göre çömlek pişirme fiyatları 5, tepsi 2, şiş patlıca ve biber ise 1 lira olarak belirlendi.

YENİ YILA EKMEK ZAMMI İLE GİREBİLİRİZ

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kimse fırıncıları suçlanmasın. Artan un fiyatları ve diğer girdi maliyetleri esnafımızı zor durumda bırakıyor. Bu fiyatların önü alınmazsa bu zamlarda bizi kurtarmayacak. Yetkililerden artan un fiyatlarına önlem almalarını bekliyoruz. Bizim için ekmek zammı en son yapacağımız iştir. Ama şunu da göz ardı edemeyiz. Esnafımız yüksek maliyetler nedeniyle çok zor durumda kalıyor. İşçilik, vergi ve SGK maliyetler hızla artmasının yanında temel ham madde olan un fiyatlarının da aşırı yükselmesi zam kaçınılmaz kılıyor. Un serbet piyasada olduğu için artış devam ediyor. 160 TL’ye aldığımız un şimdi 200 TL oldu. Undaki fiyat artışının biran önce durdurulması lazım. Bu fiyat artışı böyle devam ederse, yeni yılı yeni fiyat tarifeleri ile karşılamak zorunda kalacağız. " dedi.

MEHMET ER