URFA’DA BÖCEK İSTİLASI

31 Mart seçimlerinin bahar ayına denk gelmesi nedeniyle Şanlıurfa’da belediyeler yeteri kadar ilaçlama yapmamasından ve kış aylarının yoğun yağışlı geçmesi nedeniyle şehrimiz adeta böceklere teslim olmuş durumda.

Her ne kadar seçimlerden sonra belediyeler ilaçlama çalışmasına başlamış olsalar da üvezler ve böcekler vatandaşı yaz ayları gelmeden rahatsız etmeye başladılar.

Vatandaş’lar kara böceklerin şehrin her tarafını sardığını ve şehre tuhaf bir korkuya sebep olduğunu dile getirdiler.

Şu ana kadar hiç böyle bir şey ile karşılaşmadıklarını dile getiren vatandaşlar. Belediye yetkililerini çok kez aranmasına karşılık henüz buna bir çözümün bulunmadığını dile getirdi.  Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ömer Kurt;  şehir İşyerlerinde kafelerde fırınlarda yollarda adeta böceklerden geçinmeyecek duruma gelmiş. Kendim bizzat yetkilileri arayıp bu konu hakkında şikayetçi oldum. Ben Şanlıurfa da kafelerde müzik yapan bir müzisyenim. Böcekler kafenin içine kadar geliyorlar, vatandaşlar ramazanın gelişiyle birlikte çimlere oturmak isteyecekler. Böceklerden dolayı oturamayacak duruma gelmişiz. Böcekler etrafa çok tuhaf bir koku salıyorlar. Yolda eve giderken böceklerden yürünmeyecek duruma gelmişiz.

Belediye yetkililerinin bu durumu kısa bir zaman zarfında çözmesi gerekiyor. Aksi takdir de Urfa halkının tepkisinin git gide büyümesi kaçınılmaz bir durum olacaktır. Türkiye’nin büyük 10 ili içinde bulunan Şanlıurfa’nın bu durumda olması bizi içten üzüyor. Turizme tarıma açık bir şehrin bu durumu içler acısı. Belediye yetkililerinin bu konuya kısa zamanda el atması gerekiyor. Diyerek görüşlerini dile getirdi.

RAMAZAN GÜLER