URFA’DA BAZI ÖZEL OKULLAR PANDEMİYİ HİÇE SAYIYOR!

Eğitim verdikleri yerlere sınıf seviyelerine göre öğrencileri çağırmakta.

Pandemiyle birlikte alınan kararlar doğrultusunda özel okulların da devlet okulları gibi eğitim

öğretim faaliyetlerine uzaktan devam etmeleri kararı alınmıştı.

Bu durum herkese kırmızı çizgisi olması gerekirken ne yazık ki yaşanan pandemiye, virüse rağmen Şanlıurfa’da bulunan bazı özel okulların çoğu kendi ceplerini doldurmanın telaşına düşmüş durumdalar.

ÖZEL OKULLARIN BAZILARI BAĞ EVLERİ VEYA MÜSTAKİL EVLERİ OKULA ÇEVİRMİŞ DURUMDA.

Bu okullar sözde eğitim verdikleri yerlere sınıf seviyelerine göre öğrenciler çağırmakta.

Covit-19 vakalarının bu kadar tavan yaptığı zamanda, devletimizin bu kadar önlem ve tedbir aldığı dönemde Şanlıurfa’da ki özel okulların bazıları halkın ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor!

ÖĞRENCİLERİN EVLERİNDE SIRAYLA TOPLANIP DERS YAPILIYOR

Benzer bir iddia ise öğrencilerin evlerinde sırayla toplanıp ders yapılıyor.

Öğrenci velileri bu yaşanan durumu nasıl kabul ederek çocuklarını böyle bir tehlikeye atıyorlar.

Öğrenci velilerinden okul parası, ücretlerini almak için öğrenciler üzerinden psikolojik baskı uygulayan bazı özel okul yönetimleri pandemiyi umursamadan durumu fırsata çevirip banka hesaplarına katkı sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar; Bu pandemi döneminde öğrencileri kapılar arkasında gizleyip ders anlatanlar virüsü hiçe sayan yeri geldiğinde doğruluğu, dürüstlüğü, kul hakkını, kurallara uymayı insan gibi insan olmayı öğretmeye çalışan dürüst insanlara bu yapılan yanlış davranışı nasıl anlatacaklar.

Urfa' da covit-19 dan birçok insanı toprağa verdik sorumsuzların yüzünden. Çünkü beş kuruş para kazanacaksınız diye sebep olacağınız bir bulaşıcı hastalıktan zarar görecek olan insanlara kendilerini nasıl ifade edecekler merak ediyoruz. Dediler.

MEHMET CANBEK