“URFA CAZİBE MERKEZİ KONUMUNA GELDİ”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa ekonomisi, ilimizin kalkınmasına ve daha müreffeh bir durum oluşmasına çabalıyoruz. Diyen Başkan Peltek açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa, sanayi ve ticaret açısından özellikle son yıllarda hükümetimizin verdiği teşvikler ve potansiyelleri yönüyle bir cazibe merkezi konuma gelerek önemli bir gelişme kaydetti. Bölge insanının yaptığı ve işlettiği yatırımların yanı sıra açılan modern sanayi tesisleri, 600-700 megawatt büyüklüğünde yenilenebilir enerji yatırımlarıyla öne çıkan ilimizde; Limak, Pınar, Hilton, Dedeman, Kayen, Subor, Hakan Plastik, Rubenis, Pinaldi ve Aksa Enerji gibi firmalar da yatırımlar yaptı. Ancak hala çok büyük yatırım potansiyeli olan Şanlıurfa’da Tarım ve Hayvancılık, Tekstil, Gıda, Lojistik, Yapı Malzemeleri ve Kimyasalları, Yenilenebilir Enerji ve Turizm alanlarında yatırım yapılabilir.

URFA İŞ İNSANLARI İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ KONUMUNA GELMİŞTİR

Şanlıurfa da hızlı bir büyüme trendine girmiş, teşvik ve desteklerle ilimizde modern tesis kurarak yatırım yapmak isteyen iş insanları için bir cazibe merkezi konumuna gelmiştir. Jeopolitik konumu, yatırım alanlarındaki çeşitlilik ve genç nüfus; ilimizde ticaret, sanayi ve turizm yatırımları için önemli bir ayrıcalık olarak ortaya çıkıyor.

Ulusal ölçekli işletmelerin geneli, teknoloji, bilgi ve iletişim temelli, yani daha kurumsal bir yapıda. Bundan dolayı Şanlıurfa’da bu vizyona uygun hızlı dönüşüm başladı. Özellikle ilimizde yatırım yapan, ülkemizin önemli işletmeleri bu dönüşümün gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenmiş vaziyette.

GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLERİ ARTTIRMAK HEDEFLERİNDEN BİRİ

Özellikle genç ve kadın girişimcileri arttırmak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın temel hedeflerinden biridir. ŞUTSO Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarımızla çok yakın diyalog halindeyiz, özellikle ekonomik gelişimleri için eğitimler düzenleyerek, konunun uzmanı hocalardan eğitim almalarını sağlıyoruz. Üyelerimize, KOSGEB, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İŞKUR gibi kurumlarla işbirliği çerçevesinde “Şanlıurfa’da uygulanan Teşvik ve Destekler” konulu bilgilendirme toplantısı yaptık. Ayıca, Harran Üniversitesi ve Teknokent ile işbirlikleri gerçekleştirerek, iş fikri olan tüm girişimcilerin başarılı olmaları için çalışıyoruz.

İLİMİZİN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu güne, ilimizin hem ekonomik hem de sosyolojik sorunlarının çözümü için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimiz büyük bir kent, buna bağlı olarak da dönem dönem problemler oluşuyor ve biz de bu problemlerin çözümüne yönelik fikir ve çalışmaları konunun muhataplarına ileterek, ilimizin kalkınmasına ve daha müreffeh bir durum oluşmasına çabalıyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.  

ŞAHBAN KILIÇ