“ULUSLARARASI MEZOPOTAMYA BİSİKLET TURU' BAŞLADI

Uluslararası Bisiklet Birliği 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve 2.2 Elit Man kategorisinde koşulacak yarışa Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan ülkelerinden 12 elit bisiklet takımı katılacaktır.

İlk defa yapılan böyle organizasyona 6 ülkeden toplamda 160 sporcu katıldı. 4 gün sürecek olan organizasyonda bisikletçiler toplamda 629 Kilometre pedal çevirecekler. Balıklıgöl platosundan verilen “Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu' startına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi, Gap Bölge kalkınma idaresi başkanı Sabrettin Karahocagil, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Kesküş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve çok sayıda gazeteci ve sporcular katıldı.

Türkiye, yarışmanın renkli takımlarından Mardin Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı ile birlikte Continental Torku Şeker Spor, Brisaspor ve Salcano Sakarya bisiklet takımları ile yarışmada yer alacaktır. Olimpiyat puanı veren prestijli yarışın gelenekselleşmesi adına, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile GAP İdaresi Başkanlığı yakın işbirliğinde çalışmalarını sürdürecektir.

Mevsimsel olarak sporcuların maksimum performans sergileyecekleri yarışmada “Mezopotamya’nın Destansı Toprakları” Olimpiyatlara gidebilmek için sporcuların üstünlük mücadelesine ev sahipliği yapacaktır. Tanıtım ve Turizm hareketliliği sağlayan bu tür prestijli yarışmalar bölge ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

Başta TRT Spor kanalı olmak üzere ulusal kanalların yapacağı canlı bağlantılar ile yarışmanın akışı izleyicilere aktarılacaktır. Şanlıurfa Valiliği, Mardin Valiliği ve Diyarbakır Valilikleri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri tarafından da desteklenen yarışmalar 4 gün sürecek.

MEHMET ER