Ulusal Gençlik Parlementosuna Urfa'dan aday

Türkiye genelinde düzenlenecek Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun 10. Genel Kuruluna Şanlıurfa'dan Ulusal Gençlik Parlamentosunun Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Alçan oldu.
Ülkemiz gençlerinin karar alma süreçlerine katkı sağlamak amacıyla 2004 yılından beri sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya gelmesiyle düzenlenecek olan Ulusal Gençlik Parlamentosuna Şanlıurfa'dan aday.
Güneydoğu Bölgesinin tek adayı olduğunu belirten Nihat Alçan, yaptığı açıklamada;"Ulusal Gençlik Parlamentosu bir gençlik TBMM si görevi görmekte olduğunu Türkiye'nin tüm mozaiğinin bir arada kardeşçe temsil edildiği ve gençlerin karar alma süreçlerine dâhil olunmasına katkı sağlayan Ulusal Gençlik Parlamentosunun Yürütme Kurulunun Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek adayıyım. Bu çerçevede üzerime büyük sorumluluk düşmektedir. Gerek Şanlıurfa'mızın gençlerini gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gençlerini, gerekse ülkemizin tüm gençlerini parlamentoda temsil etmek ve seçimi kazandıktan sonrada gençlik adına önemli çalışmalarda bulunmanın sorumluluğuyla aday oldum. Şanlıurfa'mız adına orada bulunmak benim için gurur verici bir durum geçtiğimiz yılarda yürütme kuruluna bölgemizde ya aday olunmuyordu ya da aday olanlar seçilemiyorlardı ama bu yıl parlamento Yürütme Kuruluruna gireceğiz. Bu seçim sürecinde beni destekleyen tüm delegelere teşekkür ederim."dedi.
Parlamentoya bu yıl Şanlıurfa'dan 6 kurum ve 12 temsilci katılacak Türkiye genelinde ise 300 delegenin katılması bekleniyor. Ayrıca 12 Mayıs günü Ulusal Gençlik Parlamentosu delegeleri TBMM'yi ziyaret ederek Mecliste gurubu olan tüm partilerin gurup başkan vekilleriyle toplantı yaparak gençlerin sorunlarını ve Ulusal Gençlik Parlamentosunun çıktılarını grup başkanlarıyla paylaşacaklar.
YENİURFA