Uğur böcekleri baharla birlikte renkli sahneler oluşturdu

Bahar mevsimi ile birlikte meydana gelen aşırı yağışların ardından Şanlıurfa'da bulunan park ve bahçeler yeşillere büründü. Havaların güzelleşmesi ile birlikte 'uğur böcekleri' çimlerin üzerinde renkli görüntüler oluşturdu.
Kış mevsiminin sona ermesi ile birlikte bahar mevsiminde aşırı yağış alan Şanlıurfa'da uğur böceği bolluğu yaşanıyor. Kentte bulunan park, bahçe ve kaldırım kenarlarında bulunan ağaçlar adeta uğur böceklerinin istilası altında. Parklarda bulunan ağaçların dallarının uğur böcekleriyle dolup taşması parklara oynamaya gelen miniklerinde ilgi odağı oldu.
Şanlıurfa'da Kanal Urfa kameralarına yansıyan uğur böcekleri hakkında Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Ali Rıza Öztürkmen bilgi verdi.
Uğur böceği bolluğunun bahar mevsimindeki aşırı yağışlar ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle uğur böceği yumurtalarının Şanlıurfa'ya taşınmış olduğunu tahmin ettiklerini belirten Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, uğur böceklerinin tarımsal alanda en faydalı böcekler olduğunu belirtti. YENİURFA