UĞUR TEKSTİL İŞÇİLERİ HAKLARINI İSTİYOR

Uğur Tekstil fabrikasında çalışanları işçilere 3 Ekim Pazar günü saat 13:00’da mesaj gelmesinden sonra işten çıkarıldıklarını anlayan fabrika işçileri buğun Organize sanayide bulunan fabrika önünde sendika yetkilileri ile birlikte işten çıkarılmalarını protesto ettiler.

Uğur Tekstil fabrikasında çalışan ve yaklaşık 3 ay önce DİSK Tekstil sendikasında üye olmaya başlayan işçiler örgütlenmelerinin ardından tamamı işten çıkarıldı.

SGK’DAN VE FABRİKADAN MESAJ GELDİ

Fabrikada çalışan işçilere SGK’dan gelen mesajda, 4/A kapsamında bulunan sigortasınız işin sona ermesi nedeniyle 03.10.2021 tarihli işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır. Mesajının gelmesinden sonra işten çıkışlarının yapıldığını öğrenen işçiler sonrasında aynı gün saat 18:00’da gelen fabrika mesajında Üretim organizasyonunda değişen değişiklik nedeniyle 4 Ekim 2021 tarihi dahil olmak üzere çalışmalar durdurulmuş olup servisler çalışmayacaktır. Tüm sosyal haklarınız yasal süreç içersinde hesaplarına yatırılacaktır. Mesajından sonra işçiler bu sabah itibari ile fabrika önünde eyleme başladılar.

İŞÇİLER OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Haklarını isteyen Uğur Tekstil işçileri fabrika haklarını talep etmek için fabrika önünde bir araya geldi. İşçiler fabrikadan 150 metre mesafede oturma eylemi yaptı.

FABRİKANIN PATRONU YETKİLİLERİ HAKKINDA YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Disk tekstil sendikası bölge temsilcisi Mehmet Türkmen yaptığı açıklamada, “Biz de insanız diyen değerli arkadaşlar hepinizi sendikamız adına selamlıyorum. 3 ay önce fabrikamız örgütlendi, 1 ay önce de yeterli çoğunluğa ulaşarak bu fabrikada yetki aldık. Bakanlığın tespiti ile sendikamız bu fabrikada yetkili hale geldi. Bu fabrikada örgütlenmeye başladığımız günden bu yana fabrikanın patronları yetkililere her yolu denediler. Sendikada örgütlenmeye gitmemek için Türkiye Cumhuriyeti anayasası'nın bize verdiği bir hak olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için yapmadıkları işçileri kapı önüne koymak kalmıştı onu da yaptılar. Fabrikanın patronu yetkilileri hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağız. İşçi arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Tek, tek çağırıp arkadaşlarımızı odalarda sorguya çekiyorlar. İstifa edin diyorlar. Hiçbir arkadaşımız taşkınlık yapmayacak. Burada 300 arkadaş ile birlikte tüm organize sanayide çalışan işçilere seslenmek istiyorum. Uğur tekstil fabrikasının çalışanlarını sendikalaşması istemeyenler, bütün Urfa'daki işçilerin örgütsüz çalışmasını devam etmesini istiyorlar. Bu mücadele bütün bölge ve Urfa'daki işçi sınıfının mücadelesidir.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.