ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULLARI BAŞVURULARI BAŞLAD

Çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla her yıl ücretsiz açılan Yaz Spor Okulları bu yılda 37 farklı branşta gençlere hizmet verecek.

Özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleriyle sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla açılan Yaz Spor Okulları Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Taekwondo, Voleybol, Yüzme, Tenis, Kano, Kürek, Atletizm, Basketbol, Badminton, Judo, Karate, Masa Tenisi, Santranç, Bocce, Bowling, Dart, Fitness, Okçuluk, Futbol, Jimnastik, Boks, Halter, Kick Boks, Muay Thai ve Bisiklet branşlarıyla gençlerin hizmetine sunuluyor.

“ENGELLİ DURUMU OLAN GENÇLERİMİZİDE UNUTMADIK”

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın” sloganıyla başlattığı Ücretsiz Yaz Spor Okullarında engel durumu olan özel sporcuları da unutmadı.

Engelli bireylerin sağlam ve engelli bireylerle bir araya gelmelerine olanak sağlamak amacıyla özel gençleri unutmadıklarını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, özel gençlere ise Cimnastik, Özel Sporcular, Masa Tenisi, Basketbol, Futbol, Güreş, Halter, Yüzme ve Tenis branşlarıyla hizmet vereceklerini söyledi.

“ÇOCUKLARINIZI SPORA TEŞVİK EDİN”

Her yıl yoğun ilgi gören Yaz Spor Okullarının bu yılda büyük ilgiyle karşılandığını aktaran İl Müdürü Keşküş, gençlerin yaz aylarını en verimli spor yaparak geçirebileceklerini bu nedenle velilerin çocuklarını spora teşvik etmesini istedi.

Daha sağlıklı bir gelecek için sporun şart olduğunu sözlerine ekleyen İl Müdürü Keşküş, “Spor ile sağlıklı geleceğin temelini atabiliriz. Çocuklarımız 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeterince yoruldu şimdi tatil zamanı diyor ve tüm çocuklarımızı dolu dolu verimli bir yaz tatili geçirmeleri için Yaz Spor Okullarımıza bekliyoruz. Çocuklarımızın spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürmesi için öncelikle velilerimizin çocuğunu spora yönlendirmesini istiyoruz. Yaz Spor Okullarımız her yıl gençlerimizden yoğun talep görüyor. Bu yılda görüyoruz ki geçen yıla göre daha çok gencimize hizmet edeceğiz” dedi. 5-18 yaş arası Ücretsiz Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırmak isteyen gençler http://sanliurfa.gsb.gov.tr/ adresinden başvuru formunu indirip doldurarak Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve iki fotoğrafıyla Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde teslim etmesi gerekmektedir.