TÜRKMENLER BİRLİĞİ BAŞKANI HASAN ÇAY’DAN, SİVEREK’TE YAŞANAN OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Çay şu görüşlere yer verdi: “Değerli Arkadaşlar Değerli Takipçilerim Siverek Olayı çok Farklı Bir Olaydır, sadece Bir İlçe Belediye Başkanın İstifası değildir.

Asıl beni derinden özen nedir yıllarca ve 90 li yıllarda PKK ya karşı mücadele vermişim deyip, Ak Partide Belediye Meclis Üyesi olup ve Belediye Binası Kamu Malı olmadığını bilmeyip o bina tüm Siverek Halkının olduğunu unutarak saldırmasıdır...

Bediüzzaman Saidi Nuri’si şöyle buyurmuş hak hukuk adaleti bilmeyen herkes terördür ve terörün tak kendisidir.

Komu binasında kamu görevlisine kurşun sıkan adam zerre kadar devletine saygısı olmuş olsaydı aynı gün aynı saat aynı dk teslim olurdu.

Ayrıca kamu kurumunda hepsinde güvenlikçi ve Emniyet personeli olmasına rağmen o gün o saatte neden kimse orda yoktu ve bilinçlimi orda çektiler o gün??

Şehmus Aydın Benim Köylüm ve çok sevdiğim bir değerimizdir lakin Adayı olmasını bile istemiyordum, çünkü o Aile çok temiz bir Aileydi, Siverek ilçesinin kafa yapısının değişmesi için daha çok uzun yılların alması gerekiyor.. Bu nedenledir Yapılması gereken çok işler var ve o işleri hakkını verecek yönetici gerekiyor...

ŞANLIURFA TÜRKMENLER BİRLİĞİ BAŞKANI Olarak Çok Güzel Şeylerinin olmasını istedik ama bazı dostların iftarların yüzünden yöneticilerinin Engellierine takıldık.

Ama her şeye rağmen Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA’ başta olmak üzere emin olunuz çok güzel olacak sadece biraz sabır biraz gayret ve samimiyet gerek; Allah’ın izniyle ve inayetiyle çok güzel olacak...

Bu Aziz Vatan Bizimdir, bu yüzden süreç yavaş işler ama adalet tecelli edecektir.

Tüm Siverek Halkına Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bu yapılan çirkin saldırı tüm Siverek İlçesine Yapılmıştır.” Dedi.