TÜRKİYE'NİN KALBİ, ŞANLIURFA'DA ATIYOR

Bugün 4 mutluluğu birden yaşıyoruz; Bakanlar Kurulu şehrimizde toplanıyor. Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yılı kutlanıyor. Kahraman kentimize İstiklal Madalyası veriliyor. Gazetemiz 8. Yaşına giriyor.

BAKANLAR KURULU

Türkiye Cumhuriyeti'yle ilgili önemli konuların görüşüldüğü Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da yapılıyor. Başbakan, 5 Başbakan Yardımcısı ve 21 Bakanla birlikte ülkenin nabzını tutan 27 üyenin Şanlıurfa'da bulunması Şanlıurfalıları hem heyecanlandırdı, hem de gururlandırdı. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu'nun ve dünyanın gözü kulağı bu vesile ile Şanlıurfa'da olacak.

KURTULUŞ BAYRAMI

Şanlıurfalılar, 96 yıl önce kentin üzerine çöken kara bulutların dağıtılmasının coşkusunu yaşıyor. Önce İngilizlerin, sonra da Fransızların işgaline uğrayan kentin kurtarılması için gösterilen kahramanlıklar, bugün tekrar hatırlanacak, şehit ve gaziler yeniden yad edilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 güne yayılan zengin programda çeşitli etkinliklerin yanı sıra ilk kez Türk Yıldızları da gösteri yapacak.

İSTİKLAL MADALYASI

Şanlıurfalılar, bugün çok önemli bir gururu daha yaşayacak. Kurtuluş Savaşı sırasında düşmana karşı ölümü göze alarak mücadele edip üstün başarılar kazananların hak ettiği, Türkiye'de sadece iki şehre (Gaziantep, Kahramanmaraş) ve bir ilçeye (İnebolu) verilen İstiklal Madalyası, bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, Şanlıurfa halkı adına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teslim edilecek.

YENİURFA 8 YAŞINDA

11 Nisan 2009 tarihinde "Yeni Ses, Yeni Nefes" sloganıyla yayın hayatına başlayan YENİURFA Gazetesi, bugün 8.yaşında.
İlk günden beri Şanlıurfa'nın, Şanlıurfalıların dertleriyle dertlenen, neşesiyle neşelenen YENİURFA, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı çizgisini sürdürecek ve hep haklının yanında olacak, haksızın karşısında duracak. Desteğini bizden esirgemeyen bütün okurlarımıza sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız...
ŞAHBAN KILIÇ