TURİZMDE GÜZEL ŞEYLE OLMAYA DEVAM EDİYOR

Tarihi ve kültürel varlıklarıyla ön plana çıkan Şanlıurfa’da turizmde güzel şeyler olmaya devam ediyor.

Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle turist çeken, Peygamberler kenti Şanlıurfa’da hükümet ve yerel yönetimlerin yürüttüğü çalışmalar sayesinde turizmde hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Turizmde 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle beklentilerin yükseldiği Şanlıurfa, Nisan ve Mayıs aylarında ise adeta ziyaretçi akınına uğradı. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistlerin  rağbet gösterdiği kentte yaşanan yoğunluk, turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Gerek Şanlıurfa Valiliği ve gereksede yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar sayesinde Şanlıurfa turizmde altın yılını geçiriyor.

Urfa’daki turizm alanlarından, konaklamaları, alt yapısı, üst yapısı, Belediyelerin çalışmaları, İl Kültür Turizm Müdürlüğün projeleri ve Şanlıurfa Valiliğin yaptıkları projeler ve çalışmaların yanında Birecik, Halfeti, Harran ve Şanlıurfa merkezde bacasız sanayi turizmden faydalanmaya devam ediyor.

Kale Eteği Projesi, Kızılkoyun Projesi, Barutçu Hanı Restorasyonu, Çarmelik kervansarayındaki restore uygulamaları ile tarihi bir özelliğe sahip memleketimizde tarihi dokuya uygun çalışmalar yapılıyor.

DEYR YAKUP MANASTIRI TURİZME KAZANDIRILACAK

Tarihi ve kültürel varlıklarıyla ön plana çıkan Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde yer alan ve "Nemrud'un Tahtı" olarak da bilinen Deyr Yakup Manastırı turizme kazandırılacak.

Eyyübiye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan, türkülere konu olan ve halk arasında "Nemrud'un Tahtı" olarak bilinen Deyr Yakup Manastırı'nın aslına uygun düzenlenerek turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Bölgedeki anıt mezarda bulunan kitabeden hareket eden tarihçiler, manastırın 3. yüzyılın başında yapıldığını tahmin ediyor.

Bu kapsamda bölgede inceleme yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuş, ilçe sınırlarında birçok tarihi yapının bulunduğunu belirterek, "Gelecek nesillere aktarılacak önemli bir husus olduğunun bilincindeyiz. Bize düşen, bu tarihi yapıların korunması ve turizme kazandırılmasıdır. İnşallah bu alanla ilgili çalışma başlatıp insanlarımızın ziyaretine açmak istiyoruz. " dedi.

ŞAHBAN KILIÇ