TRAFİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANIYOR

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü'', bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.

Bu doğrultuda Trafik Haftası, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 5-11 Mayıs tarihlerinde illerde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Ülke genelinde 81 il emniyet müdürlüğünce yapılan etkinlikte, "Heyyy! Büyükler trafik kurallarına uyun, biz çocuklara örnek olun'' sloganı ve "Trafikte Çocuk Güvenliği" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde “Trafikte Çocuk Güvenliği” programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığında görevlilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda yapılan protokol konuşmalarının ardından yılın ticari araç şoförü seçilen Faruk Ügür’a, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş tarafından plaket takdim edildi.

Toplu çekilen resimlerin ardından program sona erdi.

RAMAZAN GÜLER