TRABZONLU GÖNÜL ELÇİLERİ URFA’YA GELİYOR

Gönül elçileri projesinin ikinci ayağında Karadeniz’den gazeteciler Güneydoğu’ya gezi düzenliyor.

Güneydoğu Anadolu İllerinden bölgenin gazeteciler cemiyeti başkanları ve basın mensupları 9-12 Şubat tarihlerinde Trabzon ve Rize’deki gazetecilerle buluşmuş, şehirlerin kültürel, tarihi ve turistik yerlerini gezmişti. 

Projenin ikinci ayağında ise Artvin-Rize-Trabzon-Giresun ve Gümüşhane’den gazeteciler Güneydoğu Anadolu Bölgesine gezi düzenleyecek. 15-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek program kapsamında Şanlıurfa-Diyarbakır-Mardin ve Tunceli illeri ziyaret edilecek. Gazeteciler, bölgede hem meslektaşlarıyla hem de halkla kaynaşma imkanının yanı sıra yörenin tarihi ve kültürel güzelliklerini de yerinde görme fırsatı bulacak.

Gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki ilk durağı Şanlıurfa olacak Şanlıurfa’ya gelen gazeteciler öncelikle saklı cennet Halfeti’yi gezecek daha sonra Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret eden gazeteciler ortak basın açıklamasında bulunacak.

Türkiye’nin en büyük müzesi Şanlıurfa Müzesini gezecek olan Karadenizli gazeteciler daha sonra Harran ilçesine giderek kümbet evleri yerinde görme imkanı bulacak.

Şanlıurfa gezisinin ardından Karadenizli gazeteciler sırasıyla Mardin, Diyarbakır ve Tunceli illerini gezecek.

MEHMET ER