TOZ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji Şanlıurfa İl Müdürü Necati Kızıler’den alınan bilgiye göre, Güneyden esen rüzgarlar nedeniyle Şanlıurfa'da 4 gündür etkili olan kent merkezlerinin yanı sıra ilçeleri de kaplayan toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi yer yer 100 metreye kadar düştü, günlük yaşam olumsuz etkilendi.

METOOROJİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: Toz bulutu nedeniyle ortalık turuncu renge bürünürken, toz zerrecikleri araçların üzerini kapladı.

Bölgemizde toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi

olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Denildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, güneydoğu kesimlerinde etkili olan toz taşınımının İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da düşük yoğunlukta görülmesi bekleniyor.

Vatandaşların, toz taşınımının sebep olacağı görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

RAMAZAN GÜLER