Toç Bir-Sen İl Divan Toplantısı yapıldı

“Bugün burada, ilkini gerçekleştirdiğimiz Geniş Katılımlı İl Divan Toplantımızda; teşkilatımızla birlikte; çalışanlarımıza, milletimize, ve ülkemize daha iyi hizmet edebilmek için omuzlarımıza yüklenen sorumluklarımızı, çalışmalarımızı, mali ve sosyal haklarımızın yanında Tarım, Orman, Hayvancılık ve Gıda konularında proje, fikir ve  hedeflerimizi istişare etmek, birlikteliğimizi kuvvetlendirmek ve 2020 yılı yol haritamızı hep birlikte çizmek için bir araya geldik.

İki dağ bir araya gelse sıra dağ, ayrılsa ova olur misali, teşkilatı ve teşkilatçılığı güçlü kılan, aynı hedefe varmak için birlikte karar almak, birlikte hareket etmektir.

Değerli Arkadaşlar;Memur-Sen’li olmak demek; sadece mali ve sosyal özlüklük haklar için değil, yedi güzel insandan biri olan Cahit Zarifoğlu’ nun deyimi ile bir anlayışı, bir davası, duruşu, bir bakışı bir sevdası olmak demektir.

ToçBir-Sen’imiz kuruluşunun 18’inci yılında da, Tarım ve Ormancılık hizmet kolunda yetkili sendika olarak, sizlerin gayreti, üyelerimizin ve kamu çalışanlarımızın güveni ve desteğiyle büyümeye devam ediyor. Yetkiyi teslim eden üyelerimizin her birine, bu mücadelede omuz omuza kardeşçe yürüdüğümüz teşkilat mensubu arkadaşlarıma, davaya gönül vermiş tüm kardeşlerimize gayretleri, emekleri, çabaları için can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde 5. Dönem Toplu Sözleşmesini gerçekleştirdik. Kim ne derse desin, Toplu Sözleşme süreci ile ilgili de nerede ve nasıl durduğumuzda yazılacak ve konuşulacaktır. Diklenmeden, dik durduğumuz “duruş sendikacılığı” yaptığımız tarihe yazılacaktır” .

Memur-Sen olarak, Hakem Kurulu kararına manifesto niteliğinde 84 sayfalık şerh düşen ahlakı, sendikal tarihe harf harf işledik”

Sonuç olarak, milyonlarca insanı yakından ilgilendiren bu süreci geride bıraktık. Lakin bu süreç tutanak konusunda devre dışı bırakılmış hukuk, yok sayılan toplu sözleşme kültürü, teamülleri ve toplu sözleşme hükümleri ile tartışılmaya devam edecek. En önemlisi, biz kamu görevlileri, masada çözümsüz kalan birçok sorunumuzun zorluklarını yaşayarak üretime, hizmete devam edeceğiz. Toplu sözleşme bitti ama mücadelemiz sürüyor. Memur-Sen olarak; Kamu görevlilerinin haklarını savunmaya, yeni kazanımlar elde etmeye, sorunları, engelleri kaldırmak için koşturmaya hep birlikte devam edeceğiz”

Toç Bir-Sen Ailesinin Değerli üyeleri;

Üstad Necip Fazıl’ın deyimi ile;

Tohum saç, Bitmezse toprak utansın.

Hedefe varmayan mızrak utansın.

Hey gidi Küheylan, Koşmana bak sen.

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.

Bu uzun ve meşakkatli yolda bizlerle koşturan siz dostlara selam olsun,   

Hep birlikte, kardeşçe, daha nice yollar yürümeyi Mevla hepimize nasip etsin, diyor,

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” denildi.