THK KUPASI KOŞUSUNU SERSERİ İSİMLİ AT KAZANDI

Kupa törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, THK Şanlıurfa Şube Başkanı Murat Akaltun, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Hakan Keşküş, ASPİM İl Müdürü Hasan Bilici, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Naif Bülbül, Türkiye Kıck Boks Federasyonu Danışma Kurulu Başkanı Bestami Şeyhanlıoğlu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

TJK TV ve JOKEY TV de canlı yayınlanan yaklaşık on milyon kişi tarafından izlenen THK Kupası koşusunu kazanan Seydi Akyıldırım’a kupayı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri verdi.

Kupa töreninde konuşma yapan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri THK Kupasını kazanan Seydi Akyıldırım’I tebrik etti.

Koşuda emekleri geçen herkesi kutlayan Milletvekili Cevheri, “Türkiye’de Arap atçılığının merkezi olan kadim şehrimiz Şanlıurfa şuanda Türkiye’de yapılan yarışların yüzde 8’ine katkı sağlamakla beraber burada ilçelerimiz Viranşehir, Bozova, Suruç ve diğer ilçelerimizde Arap atçılığının gelişiminde çok ciddi emekleri var. Şanlıurfa’da böyle güzel etkinliklerin olması ilimize önemli derecede katkı sağlamakta THK kupası yarışına katılan bütün yarışmacılara bundan sonraki süreçlerde başarılar diliyorum” dedi.

Şanlıurfa THK şube başkanı Murat Akaltun ise şubeleri adına 7. si düzenlenen THK Kupası koşusuna katılan ve yanlarında olan Milletvekili M. Ali Cevheri’ye İl müdürlerine bürokratlara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Yarışmada mücadele ederek dereceye giren Seydi Akyıldırım’ı tebrik eden Başkan Akaltun, “Adımıza düzenlenen bu önemli organizasyonda mücadele eden bütün yarışmacılara teşekkür ediyorum. Yarışmayı kazanan kardeşimizi tebrik ediyorum. Türk Hava Kurumu memleketimiz gençliğine havacılık bağlamında çok önemli hizmetler vermekte ve aynı zamanda havacılık kültürünün ve bilincini gelişmesinde çok önemli katkılar sağlamakla birlikte kendi pilotlarımızı yetiştirme bağlamında 10 tane uçuş okulumuz şuanda hizmet vermektedir. Şuanda istatistik olarak Türk Hava Yollarında 1700 tane yabancı pilot çalışmakta Türk Hava Kurumu olarak bizim buradaki ana hedefimiz kendi uçuş okullarımızda yetiştirdiğimiz pilotlarımıza Türk Hava Yollarına kazandırmak bununla beraber yine havacılık sektöründe teknik ekipte yer almak suretiyle yüksekokullarımızda eğitimlerimiz devam ettirmektedir. Türk Hava Kurumu kendi halkı için çalışan ve bunun mücadelesini veren çok nadide bir kurumdur” ifadelerini kullandı.

AHMET AYATA