TED’li öğrenciler teknolojiyi tartıştı

Eğitim ve öğretimin yanı sıra, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan TED Şanlıurfa Koleji, düzenlenen seminerler, söyleşiler ve münazaralarla da sosyal yönden gelişmelerine katkı sunuyor. Toplumsal duyarlılığı ve bilinç düzeyi yüksek nesiller yetiştiren TED Şanlıurfa Koleji’nin öğrencileri bu kez son yıllarda hızla gelişen ve insan hayatının her anına etki eden teknolojiyi ele aldı.

TEKNOLOJİYİ MASAYA YATIRDILAR

Teknolojinin hayatımıza etkileri hakkında karşıt görüşleri savunan takımların münazarası kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

Takımlardan biri, cep telefonları, bilgisayarlar, internet, televizyon gibi teknolojik cihazlarının insan hayatını olumsuz etkilediğini savunurken, diğer takım gelişen teknolojinin insan hayatını olumlu yönde etkilediği tezini ispat etmeye çalıştı.

Renkli dakikaların yaşandığı münazarada teknolojik cihazların doğru zaman ve yerde kullanılması ile gereksiz vakit geçirmenin insanlar üzerindeki etkileri de tartışıldı.

“BAKIŞ AÇILARINI ZENGİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, öğrencileri münazaralarla hayata hazırladıklarını söyledi. Şamat, düzenledikleri münazaralarda amaçlarının öğrencilerin bakış açılarını değiştirmek değil, inandıkları doğruları özgürce ifade edebilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Münazara ile öğrencilerin her konu hakkındaki fikirlerinin derinleştiğine dikkat çeken Şamat, “Bu yol ile çocuklar konulara farklı açılardan bakabiliyor. Münazaralarla öğrencilerimize olaylara bir yönden bakmanın yanlış olacağını öğreterek fikirlerini zenginleştirmelerine katkı sunmak istiyoruz” dedi.