TBMM millet iradesinin göstergesidir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94. Yılına çeşitli siyasi çalkantılar ve millet iradesinin tecellisi yönünde bir mücadele gelindiğine dikkat çeken Coşkun, ülkenin yaşadığı darbeler sonunda halk iradesinin önemine işaret etti.
Coşkun, 'Millet, teatral metotlarla, kendisinin muhalif olduğu bir anlayışın egemen olduğu yönetim biçimini kendisinin seçtiğine inandırılmıştır. Zaman zaman millet uyanıp vesayeti reddederek iradesine sahip çıktığında ise askeri darbeler, muhtıralar yoluyla millet iradesi susturulmuş, böylesi karanlık dönemlerde yapılan karanlık hesaplarla milletin yeniden uyandığında elinin kolunun bağlı olması için gerekli sistemsel tedbirler alınmıştır.
Dün askeri darbelerle vesayet altına alınan milli irade, bugün bürokratik, yargısal müdahalelerle vesayet altına alınmak istenilmekte, milletin sandığa yansıyan iradesi değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. Devletin kurumları, milletin konuştuğu dili anlamak mecburiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecessüm etmiş halidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden yansıyan iradenin sağlamasını yapacak olan ise yine millettir. ' şeklinde konuştu. YENİURFA