TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5'inci tüneli olan Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi ile kanallara su verilmeye başlamasıyla birlikte ilçeye balı bulunan Bağlı, Yazı, Eskice, Yukarıoylum, Momeç, Gölcük ve Yukarı Oveyik köylerinde yükselen taban suyu vatandaşları mağdur ediyor.

SALGIN HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle ev ve tarlaları zarar gören vatandaşlar, sular altında kalan köylerinde biriken suların salgın hastalıklara davetiye çıkardığını ifade eden Eski Muhtar Mahmut Demir, Yetkililerin derhal bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Suruç İlçesine bağlı bazı köylere de büyük sıkıntılar yaşadığını söyleden Eski Muhtar Mahmut Demir, İki aydan bu yana tarlalarımız, evlerimiz, bahçelerimiz bu durumda. Bağlı, Yazı, Eskice, Yukarıoylum, Momeç, Gölcük ve Yukarı Oveyik köylerinde yükselen taban suyu yükselmesinden dolayı ve ayrıca dranaj kanalı olmaması nedeniyle bir çok yeri sular basmış durumda. Suyun gelmesi ne kadar büyük bir nimetse bu nimeti kontrol altına alabilmek daha büyük bir maharet olsa gerek. Taban suyunun yükselmesiyle farklı yerlerde su seviyelerinde yükselme var.

EVLERİMİZ YIKILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Taban suyunun yükselmesi nedeniyle evlerimizde oturamaz olmuşuz. Evlerimiz yıkılacak duruma gelmiş durumda. Bu köylerde yaşayan insanlar çok mağdur durumdalar.

Bunun yanında suların yükselmesinden sonra haşerelerin sayısında korkunç miktarda bir artış olmuş durumda. Bizim vatandaşlar olarak korkumuz bir salgın hastalık çıkması yönünde olacaktır. Bu durumun biran önce önüne geçilmesi için, drenaj yollarının yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Mahmut Demir, Köylerindeki sular ile ilgili yaşanan sıkıntılarının giderilmesi, DSİ ve Tarım Gıda Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden isteğimiz drenaj yollarının yapılması, bu suların belli kanallara yönlendirilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Halkın hem can hem de mal güvenliği tehdidi ortan kalksın. Yetkililerden biran önce önlem alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MEHMET CANBEK