TAKSİCİLER TAKSİMETREYE ZAM İSTİYOR!

Türkiye’de en ucuz tarifelerden biri ile taşımacılık hizmeti sunduklarını belirten taksi esnafı müşterinin olmadığından yakınarak sıkıntılarının giderilmesini istediler.

Özellikle akaryakıta yapılan zamlar sonrasında taksimetre ücretlerinin düşüklüğüne vurgu yapan taksiciler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden taksimetre tarifesine zammı gündeme alınmasını talep etti.

Şanlıurfa Ticari Taksiler Derneği Başkanı Hasan Karadaş, Benzinin litresi 5 TL oldu. LPG nin litresi 3 TL oldu. Taksimetremiz hala 3 TL den devam ediyor. Bu taksimetre fiyatının biran önce artmasını talep ediyoruz. dedi.

Hasan Karadaş, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa taksiciler esnafı başkan olarak buğun beni ziyaret ettiler ve sıkıntılarını dile getirdiler. Sıkıntılarının en başında taksimetre ücretlerinin düşük olması yer alıyor.

MÜŞTERİ SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Şanlıurfa artık büyükşehir ve memleketimizde taksi dolmuşları kullanılması lazım ve esnaf olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ödediğimiz aidatlar yüksek düzeyde. Bunun yanında müşteri sıkıntısı da çekiyoruz. 60 TL plaka ve işgaliye parası ödüyoruz. 1.5 TL satışa ödüyoruz.

PLAKALARIMIZIN DA DEĞERİ YOK

Bu ödediklerimiz paraların tek kalemde toplanmasını istiyoruz. Ödemelerimiz çok yüksel bunların da düşürülmesini talep ediyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETMEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve daire başkanlarımız şimdiye kadar herhangi bir taksi durağını ziyaret dahi etmediler. Bunların biz taksicileri ziyaret etmesi Şanlıurfa’da taksi kültürünün de artması demektir.

BENZİN 5TL, LPG 3 TL OLDU

Taksimetre fiyatları Şanlıurfa’da düşük düzeyde biz daha önce 3.850 TL den taksimetre açılışı idi, bize 3 TL, 2.90 TL taksimetre açılışı olsun dediler, bunu biz ilerleyen zamanda 6 ay gibi bir sürede daha yüksek bir fiyata getiririz dediler. Söz aldık ama bu sözü vereli neredeyse 2 yıl olmasına karşın hala bir yükselme olmadı. Buğun benzinin litresi 5 TL oldu. LPG nin litresi 3 TL oldu taksimetremiz hala 3 TL den devam ediyor. Bu taksimetre fiyatının artmasını biran önce talep ediyoruz.

TAKSİMETREYE ZAM YAPILSIN

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi olmasından sonra taksimetre ücretleri, kontrolleri Büyükşehir Belediyesine geçti. Daha önce Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığının elinde idi, Büyükşehir olduktan sonra belediyemizin taksici esnafı ile ilgili hiçbir çalışması olmadı. Taksimetre açmayan arkadaşlar varsa da bunların denetimi yapılsın.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER