ŞUTSO’DAN İNDİRİME DESTEK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, enflasyon ve işsizlikle mücadele kapsamında alınacak tedbirler konusunda Urfalı bütün esnafı 10 indirime gitmeye davet etti.

Şanlıurfa Ticaret Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 ‘EKONOMİK PAKETİ TEK VÜCUT OLARAK DESTEKLİYORUZ’

“2002 yılında Türkiye’de ilk defa mali ve siyasi istikrar neticesinde çarpıcı bir gelişme ile Türkiye’de deflasyon tek hanelere düştü” diyen ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, “Daha sonraları bu istikrarın sürmesi ile Türkiye gelişime, rahata ve huzura kavuşmuştu. Son zamanlarda artan döviz kurları ve enflasyon neticesinde enflasyon tek hanelerden çift hanelere çıkmıştır. Son sürelerde artan girdi fiyatları enflasyon neticesinde işsizliğin artması ile mükelleflerimiz, tüccarlarımız, firmalarımız zor duruma düşmüşlerdi. Bununla beraber Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın önderliğinde yeni hazırlanan paketlerle enflasyonla mücadeleye bizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, destekliyor ve önemsiyoruz. Her milli duruşta olduğu gibi Türkiye’de de Odalar ve Borsalar Birliği olarak 81 oda başkanlarımız ve 160 ilçelerimizle beraber bu programı tek vücut olarak destekliyor ve benimsiyoruz.” dedi.

‘URFA OLARAK MÜCADELEMİZİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPIYORUZ’

“Bizde Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası olarak gerek firmalarımızla, gerekse mükelleflerimizle, gerekse vatandaşlarımızla birlikte bu programı destekleyerek Türkiye’de tek vücut olarak bir duruş sergilemek zorundayız.” İfadesini kullanan Başkan Peltek, “Bu gerek dışardan gerekse içerden Türkiye ekonomik mücadelesini verirken bizlerde bu mücadelenin yanında milli duruş sergileyerek ve Urfa olaraktan gerek Urfa gerek Türkiye’nin her ilinde milli duruşun olduğuna inanıyorum. Urfa olarak mücadelemizi sağlıklı bir şekilde yaparak, bu mücadelenin ilk duruşlarında olarak bu savaşın ilk cephesinde yer alanlar olarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Eminim ki bu mücadele gerek enflasyonla gerek işsizlik ile gerek girdi maliyetlerini de mücadele ederek neticeye kavuştururuz. Ülkemiz için hayırlara vesile olarak bu programın bizzat takipçisi olacağız.” Diye konuştu.  

MEHMET ER