ŞUSKİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI!

ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Şanlıurfa’da suya zam yapılmadığını açıkladı.

Özellikle son zamanlarda gündemde olan 'suya zam' konusuna değinene Özçınar, zam yapmadıklarını aksine Şanlıurfa'da suyun diğer illere nazaran çok düşük olduğunu söyledi.

"Kanunun öngördüğü yönetmelikler, tüzükler ve genelgeler ile başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül direktifleri doğrultusunda çalışmaları yürütüyoruz diyen Özçınar, toplantıda şunları söyledi. “5 ayda başkanımızın bize verdiği emir direktifler doğrultusunda ekip olarak ne yaptık? 27 tane de iş makinesi kirasını test ettik. Personellerin tamamı ile ilgili düzenleme yaptık. Usul ve esaslara uymayanlarla ilgili gerekli işlemler yapıldı.  Bir iki tane personelimizin çıkışını verdik. Gaziantep'te 520 bine yakın bir abone var. Bizde 483 bin abone var. Bizim kırsalımız daha fazla am Antep'in geliri 2 kat. Bu önemli bir ayrıntı. Eski İSMAR, ŞUSKİ'ye devredilecek tahsilat, icra, vezne tüm işlemler tek bir merkezde toplanacak, aynı yerde halledilecek. En çok suyu OSB'ye veriyoruz. Yatırımcıların kaçmaması için maliyetin altında veriyoruz."