Suruç'ta hendek protestosu

Rojava ile Kuzey Irak Kürt Yönetimi sınırına kazılan 20 kilometrelik hendek dün Suruç'ta düzenlenen gösteri ile protesto edildi. Suruç'un Mürşitpınar sınır kapısına komşu Kobani'ye yakın bir noktada gerçekleştirilen protestoda basın açıklamasında bulunan BDP İl Başkanı Erkmen, hendek kazma çalışmalarının durdurulması çağrısında bulundu.
Suruç'ta BDP ilçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık bir grup Kobani'ye geçişi sağlayan Mürşitpınar sınır kapısına yakın bir noktada Kuzey Irak Kürt Yönetimi ile Rojava sınırında devam eden hendek kazma çalışmalarının durdurulması istedi.
Rojava'nın sınırında bulunan Mürşitpınar'daki (Kobani) Süleyman Şah Dostluk Parkı'na geçen grup, burada da protestolarına devam etti.
BARZANİ'YE
SESLENİLDİ
Jandarmanın zırhlı araçlarla sağladığı yoğun güvenlik önlemleri arasında grup önce oturma eylemi yaptı. Atılan sloganların ardından basın açıklamasında bulunan BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen, Barzani'ye seslenerek "Eğer Kürt tarihinde karanlık bir adla anılmak istemiyorsan derhal hendek kazımını durdur ve kendi halkının yanında yer al. Rojava devrimi Kürt halkının hepsinin ortak değeridir. Barzani'de bunu görmeli ve Rojava halkının yanında yer almalıdır" dedi.
Rojava'daki gelişmelerin uluslararası güçlerce yakından takip edildiğini kaydeden Erkmen yaptığı konuşmada Rojava devrimine karşı İran, Rusya, Esad'ın bir taraftan, ABD, Arabistan, Türkiye, Ürdün'ün diğer taraftan devrimi boğmak istediğini söyledi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda halkların Rojava'da eşit birliktelik sağladığını ifade eden Erkmen, "Barzani seçimlerde AKP yanında yer alarak tarafını belli etmiştir. Derhal kendi halkına ihanetin anlamı taşıyan hendek kazımından vazgeçmelidir. Eğer barış, kardeşlikten bahsedilecekse, Rojava örnek alınmalıdır" dedi.
Erkmen, Barzani'ye de seslenerek Kürt ulusal birliğinin sağlanması konusunda yapılacak kongrenin adımını atmasını da istedi.
NAİF KAÇMAZ