SURUÇLU MUHTARLARDAN EYLEM!

DSİ'nin görevini yerine getirmediğini belirten muhtarlar "Sulama projesini DSİ işletemiyor, çalışmalarda yetersiz kalıyor. Cumhurbaşkanına ve Bakan Fakıbaba'ya şikayet ediyoruz" dedi.

Suruç Ovası Pompaj Sulaması tesislerinde, DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’nin butona basmasıyla birlikte Mart ayında ovaya su verildi ancak arıza çıkınca sular kesildi.

DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü'ne önüne gelen yaklaşık 20 Suruçlu muhtar, arıza nedeniyle kırsalda sulama yapamadıklarını belirtti.

Muhtarlar adına konuşan Hüseyin Gündoğdu yaptıkları eylemle DSİ'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Faklıbaba'ya şikayet ederek "Suruç Sulama Projesini sağlayan Cumhurbaşkanı ile eski ve yeni milletvekilleri ve tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz ancak bu dev projeyi DSİ işletemiyor. Çalışmalarında yetersiz kalıyor. Bir haftadır arızalar var. Arıza ekibi zamanında müdahale edemiyor, ihmal ediyor. DSİ yetkilileri yeterince sahada denetim ve görev yapamadıkları için çiftçinin çoğunun mahsulü kurudu. DSİ'nin görevini acilen zamanında yapması gerektiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım Bakanı Fakıbaba'ya haykırıyor ve şikayet ediyoruz" dedi.

R2 ve R5 hatları üzerinde toprağı bulunan çiftçiye de hayali borç çıkarıldığını iddia eden Gündoğdu, "Tarlalara hayali borç çıkarttılar. Hiç sulama kanalının gelmediği topraklara borç çıkartılmış. 2017'de gelmeyen suyun faturası var. Su verilmeyen toprak için borç var diyorlar. Buna itiraz ediyoruz, haykırıyoruz. Bu sorunu çözsünler" açıklamasında bulundu.

MEHMET ER