SURUÇ'TA SERACILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ IÇIN ÖNEMLİ PROTOKOL..

İmzalanan protokol ile GAP Idaresinin 2020 yılı Tarımsal Desteklenmesi programı kapsamında Suruç ilçesinde seracılığa katkı sunulacak. Kabul edilen proje ile Suruç İlçesinde Seracılığın geliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ekonomiye ve istihdama yönelik yapılan projenin geliştirilmesi ve uygulanması saglanacak.

Protokol  ile ilgili açıklama yapan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V.Kenan Aktaş "  Gap İdaresi Başkanlığina sunduğumuz "Seracılığı Geliştirme Projesi ” kabul edildi.Projemizin protokolünü Sayın Başkan Vekilimiz Mehmet Açikgöz beyle birlikte imzaladik.Şahsım ve Çiftçilerimiz adına Sayin Açikgöz'e çalışmalarından ve bilhassa  projemize katkilarindan dolayı teşekkür ediyorum  "dedi.

Suruc ilçesinde bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten  Başkan V. Aktaş " Seracılık projesinden ilk etapta on çiftçimiz faydalanacak" dedi.

Proje ile  seracılığı ilçenin geneline yayacaklarını belirten Aktaş  " Bu projedeki amacımız sürdürülebilir tarım teknikleri çerçevesinde ilçede seracılığın yaygınlaştırılması çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması, hedefimiz ise  gelir getirici tarım ve tarım dışı yeni faaliyet alanlarının ve bunların geliştirilmesi yollarının belirlenmesi  " dedi. Seracılığın katma değeri çok yüksek olduğunu vurgulayan Aktaş , bölgenin potansiyelini tespit etmek adına proje geliştiriyoruz  ve bölgedeki hemen her alanda çalışma yapacağız" dedi.