Suriyeli çocuklar savaşın psikolojisini atıyor

Akçakale Süleyman Şah Dinlenme Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacı öğrenciler izci kampından döndükten sonra Kaymakam Eyyüp Fırat'ı makamında ziyaret etti. Fırat,"Suriyeli çocukların üzerinde savaş psikoloji bulunuyor. Çocukların rehabilite edilmeleri amacıyla izci kampına gönderdik."dedi.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan başarılı yüz Suriyeli öğrenci, savaş travmasından kurtulmak ve hayata yüksek moralle bağlanmak için, Deniz Feneri Derneği ve Başak Şehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda İstanbul'da bir hafta izci kampında ağırlandı.
'SURİYELİ ÇOCUKLAR
REHABİLİTE EDİLİYOR'
Kaymakam Eyüp Fırat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu."Süleyman Şah çadır kentte yaklaşık 10 bine yakın 18 yaşın altında çocuğumuz bulunmaktadır. Biz çocuklarımıza eğitim ve öğretim konusunda her türlü imkânı hedefliyoruz.
Bilindiği üzere hala çocukların üzerinde savaş psikolojisi bulunmaktadır. Bu kona da arkadaşlarımız gereken özveride bulunup, çocukların rehabilite edilmeleri adına elerinde geleni yapıyorlar.
Eğitim ve öğretimde başarı gösteren 100 çocuğumuzu bu anlamda Deniz Feneri ve Başak şehir belediyesi sponsorluğunda izci kampında misafir ettik.
Bugünde dönüş sonrasında beni ziyaret ettiler. İnşallah bu kardeşlerimizi savaş travmasını atlatmak anlamında etkinliklerimiz devam edecek."dedi.
Suriyeli izci öğrenciler çıkışta Kaymakam Fırat'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
YENİURFA