SURİYELİ KANAAT ÖNDERİ VE AV. ÖZCAN BÜLBÜL BARIŞI SAĞLADI

Gaziantep’te ikamet eden Suriyeli bir aile ile aslen Şanlıurfalı olan bir ailenin arasında meydana gelen hüsümeti sona erdirmek için aracı olan Hamude Muhtar Gırbelk’ın ve Suriyelilere her zaman yardım yapan Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Av. Özcan Bülbül’ün aracı olduğu dava barış ile sonuçlandı.

Berkelkaşu ve Kılıç aileleri arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Ailelerini barıştırmak için girişimde bulunan aracılar Gaziantep’e gittiler burada iki aile ile görüşen arabulucular yapılan görüşmelerin ardından iki aile fertlerinin rıza göstermesinin ardından aileler arasındaki husumet Coronavirus tedbirleri kapsamında düzenlenen barış programıyla son buldu.

Salgın nedeniyle barış yemeğinin verilmediği ve az sayıda kişinin katıldığı programda konuşma yapan Hamude Muhtar Gırbelk’ın toplumun huzurunu bozan her girişimi uzlaşıcı ve barışçıl bir şekilde çözeceklerini belirtti.

Urfa’da özellikle Suriyeli vatandaşlar arasında olan tartışmaları, kavgaları, husumetleri, Genel itibari ile ben ve birkaç arkadaşım ile birlikte bu olaylara girip tarafları barıştırıyoruz. Her hangi bir olaya sebebiyet verilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler olarak, Suriyeli vatandaşlarımızın bir olaya karışmasını istemiyoruz. Urfa’da Suriyeliler üzerinde oto kontrol görevini yapıyoruz. Gazeteniz aracılığı ile sesimizi duyurmak istedik. Suriye’de iken babamda muhtardı. Bizim aileye Bozhemo Ailesi denilirdi. Babam orada barış elçisi olarak görev yapardı. Bizde babamdan aldığımız, terbiye ve dersle aynı şeyleri Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımıza yapmaya çalışıyoruz. Dedi.

Bu tür olayların bölgede yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Muhtar, bir husumetin daha barışla sonuçlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, her iki ailenin fertlerine teşekkür etti.