SUPHİ CANBEYLİ; ZARARLARIMIZ KARŞILANSIN

Geçtiğimiz hafta aniden bastıran dolu yağışı nedeniyle Bozova merkeze bağlı Kesmetaş kırsal mahallesi başta olmak üzere Seyitören, Biris, Bulancak, Avlak, Yalıntaş, Tektaş, Eshabe, Küçük Tülmen, Ördek, Govend,  Pirhalil ve yaklaşık 20 köy ve mezramızdaki fıstık tarlalarında fıstık üreticileri büyük bir zarara uğradılar.

FISTIK ÜRETİCİSİ PERİŞAN OLDU

Zararlarının karşılanması adına Gıda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine dilekçe verdiklerini belirten Suphi Canbeyli, İlgili kurumlarla irtibata geçerek en kısa zamanda bu zararların giderilmesi hususunda gerekli müracaatları biz çiftçiler olarak yaptık.

Şanlıurfa Milletvekillerinin yanı sıra İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal beyefendide TBMM’ne fıstık üreticilerinin zararını karşılanması konusunda soru önergesi verdi.

Fıstık doluya maruz kaldığı zaman, sadece o yılın ürününü kaybetmiyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki yılın da ürünün kaybediyoruz. Doluya maruz kalan ağaç, 3-4 yıl içerisinde kendini ya toparlıyor, ya toparlayamıyor. 3-4 yıl boyunca verim alamayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Tarım Bakanımızdan istirhamımız, Zarar gören fıstık bahçelerinin doğal afet kapsamına alınması için de bir an önce gerekli girişim ve tespitlerin yapılmasını istiyoruz.

Dolu yağışı nedeniyle zarara uğrayan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Hükümetimiz başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımızın, gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Dedi.