SU ARIZASI GİDERİLDİ

Başkan Çiftçi, Şanlıurfa kent genelinde sabah saatlerinden beridir kesilmiş olan suların merkezde vanaların sıkışması ile arazının meydana geldiğini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, arızayı bulduklarını ve giderdiklerini suyun kent genelinin hepsine 3 saat sürede bırakılacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisinin su alma yapısında meydana gelen arıza nedeniyle dün Urfa’nın genelinde su kesintisinin yaşanacağını duyurmuştu. Kentte dön saat 19.00'dan itibaren il genelinde kesinti oldu.

Bundan sonra yaşanacak olan bu tür arızalara karşı tedbirlerini aldıklarını belirten Başkan

Çiftçi, "Su alma yapısında enerjinin dalgalanması sebebiyle basınçta meydana gelen sıkışma sonucu patlama oldu. Tabi bu patlama, 15 dakika içinde müdahale olmasına rağmen sistem odası 22 bin metreküp suyla doldu. Yüksek basınçtı. Yedek sistemlerin devreye girmesi için 22 bin metreküp suyla ilgili hemen tüm birimler harekete geçti. 22 saatlik çalışmayı bizzat yürüttük" dedi.

Şanlıurfa'nın 4 gün su almama riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Çiftçi, "Normal şartlarda 4 gün su almama riskiyle karşı karşıyaydık. Çok etkin bir çalışma ile suyu vermeye başladık, su arıtılıyor. Sistemin dolması ile 8 saat içinde Şanlıurfa suya kavuşacak. Bu hiç beklenilmeyen, olağanüstü bir olaydı" diyerek emeği geçen tüm kurum amirlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

MEHMET ER