STK'lar 2 tır Doğu'ya 2 tır Suriye'ye gönderdi

Paşabağı Mahallesinde bir depoda düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Yardımcıları Adil Saraç, Yusuf Mert, çok sayıda sivil toplum kuruluş yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Platform, 2 yardım tırını Suriye'de Halep ve Azez bölgesine gönderirken 2 tırı da Doğudaki terör mağdurlarına da ulaştırmak için çalışmalarını başlattı.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa halkının sadece Şanlıurfa'ya gelen Suriyelilere değil, ülkelerinde kalan mazlumlara da yardım etmeye devam ettiğini belirtti. Son zamanlarda bombardımana maruz kalan Halep ve Azez bölgesine yardım tırlarını gönderdiklerini aktaran Vali Küçük; iki tır yardım malzemesini de terör mağduru vatandaşlara göndereceklerini kaydetti.
"Şanlıurfa Türkiye'nin ve dünyanın yüz akıdır" diyen Vali İzzettin Küçük: "Şanlıurfa sadece barındırdığı 520 bin Suriyeliye el uzatmıyor, yurt içinde yurt dışında nerede olursa olsun çevresine gönlünü ve elini uzatan bir şehir.
Şanlıurfa halkına şükranlarımı sunuyorum. Yardımları organize eden platform mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu yardımları Türkiye'nin değişik illerinden ve belediyelerinden de temin ediyoruz. Yardımlarını buraya ulaştıran bütün gönül dostu insanlara da teşekkür ediyorum."ifadelerine yer verdi.

'BU SÜREÇTE HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR'

İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, beş yıldır Suriye'de devam eden savaşta herkesin bir sınav verdiğini, Şanlıurfa'nın da yanı başında yaşanan olaylarla komşuluğunu göstererek sınav verdiğini dile getirdi.
Suriye'de yaşanan iç savaşın 5'inci yılını tamamlandığını hatırlatan Saraç,"Bu süreçte herkese görev düşüyor.
Suriye'deki halk kan, gözyaşı ve bombalarla, bizler de komşuluk hakkıyla sınav veriyoruz. Yardımların toplanmasına destek olan Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz."

ŞAHBAN KILIÇ