STK İNSANİ YARDIM PLATFORMU ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu şimdiye kadar yaptıkları birçok yardım ile garibanın duasını alarak onların her zaman yanında olduğunu gösteriyor.

Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında birçok önemli hayır işleri ile gündemde olan platform çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerince, toplanan 3 TIR insani yardım malzemesi dualarla Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem; Bugün idlip'te yaşanan katliama zulme birileri dilsiz, sağır, kör olabilir duyarsız davranabilir, siz asla dün de bugün de yarın da duyarsız kalamazsınız. Sadece insanlara değil, Kurda, kuşa binlerce Vakıf, Dernek kurmuş bir medeniyetin temsilcilerisiniz sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Biliyoruz ki hakkınız teşekkürle ödenmez. Bu bir erdemdir, her türlü iltifatın ve takdirin üstündedir. Diyen Başkan Gerem yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Tarih boyunca hep mağdurların mazlumların yanında yer alan bir ecdadın torunları sizleri sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Kar yağdığında dağlara buğday serpin, İslam beldelerinde kuşlar aç kaldı demesinler diyen bir medeniyetin, bir inancı olarak mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz. Zulümden, savaştan kaçıp bizlere sığınmak zorunda kalan komşumuz, kardeşimiz, Suriyeli muhacir kardeşlerimizin Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da kardeşlerimize muhacir Ensar kardeşliğini Şanlıurfalılara yakışır bir şekilde bizlere bir kez daha Yaşattılar. 600.000 kardeşimize evlerini ekmeklerini, sevgilerini paylaştılar, paylaşma ya da devam ediyorlar, ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin hakkınız teşekkürle ödenmez. Bu bir erdemdir, her türlü takdirin üstündedir, her medeniyet kendi Aslı unsurunu icra eder diye bir tabir vardır. Bir ülke düşünün Kadın, Çocuk 1 milyon insan katledilmiş. Bir buçuk milyon insan yaralanmış. 12 milyon insan yerini yurdunu terk etmiş. Evlerini, mescitlerini, okullarını, hastaneleri yerle bir edilmiş. Bu ülkenin adı Suriye! Bu insanlar zulümden, savaştan katliamından kaçarken birileri ülkelerinin sınırlarını tel örgü ile örebilir. Kucağında çocuğu olduğu halde sınırı geçmesin diye çelme takabilir. Sizler kapıları açtığınız gibi O Çocukları da sevgiyle kucakladınız. Birileri ülkesine sığınanların bileziğine, küpesine el koyabilir. Sizler bileziğinizi, küpenizi, yüzüklerinizi paylaştığınız. Sizler yüzbinlerce yaralıyı tedavi ettiniz. Bugün idlip'te yaşanan katliama zulme birileri dilsiz, sağır, kör olabilir duyarsız davranabilir, siz asla dün de bugün de yarın da duyarsız kalamazsınız. Sadece insanlara değil, Kurda, kuşa binlerce Vakıf, Dernek kurmuş bir medeniyetin temsilcilerisiniz sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Biliyoruz ki hakkınız teşekkürle ödenmez. Bu bir erdemdir, her türlü iltifatın ve takdirin üstündedir.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

ŞAHBAN KILIÇ