SPOR TURNUVASI BAŞLADI

13 Aralık 2017 - 10 Mayıs 2018 Tarihleri arasında düzenlenecek olan Spor Turnuvası ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bir basın toplantısı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Aralık 2017 - 10 Mayıs 2018 Tarihleri arasında düzenlenecek Spor turnuvası toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mehmet Aktaşoğlu, Genel Sekreter Adnan Yükselir, hakemler derneği ve çok sayıda federasyon temsilcisi, kulüp başkanları ve gazeteciler katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi olarak her daim gençlerimizin ve sporun yanında olacağız. En büyük gayemiz Şanlıurfa gençliğini sporla buluşturmak ve Ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek sporcular yetiştirmektir. Bu nedenle gençlerimize daha çok önem vermekteyiz.

Fiziği disipline etmek, kişiyi kendi ile barışık hale getirmek, sosyalleşmesini sağlamak, grup başarısını ortaya çıkarmak, yarışma heyecanını sağlamak, ödüllendirmek, alkışlatmak, birlikte üzülüp sevinmek, işbirliği içerisinde olmak da bu turnuvanın temel hedeflerindendir. Liselerimiz katılıyor, liselerimizi önemsiyoruz. Nüfusumuzun yarısı genç, enerji tüketmesi gerekiyor. Bizim o enerjiyi onlardan almamız gerekiyor. Eğer biz bu enerjiyi bu tür projelerle kontrollü bir şekilde alamazsak, bu enerji belki de farklı farklı suç unsuru olabilecek yansımaları olabilir. İşte bu turnuvanın amacı bunu yapmak, düzenlemek. Özel ve kamuya ait neredeyse tüm liseler bu turnuvaya katılıyor. Güzel ödüller verilecek turnuvada, verilecek ödül altın olarak verilecek. Her branşta 49 hediye verilecek. 600-700 gencimiz bu anlamda desteklenmiş olacak” diyerek sözlerine son verdi.